Obavijesti

Tech

Komentari 0

Nagrada DT-u u pripremi za 5G mreže važna je i za Hrvatsku

Nagrada DT-u u pripremi za 5G mreže važna je i za Hrvatsku
1

Nova oprema koja se postavlja osigurava bolju pokrivenost mreže i troši manje energije, a do kraja godine HT planira cijelu Hrvatsku potpuno pripremiti za implementaciju 5G tehnologije.

VIDEO

Njemački Deutsche Telekom (DT) je na ovogodišnjem Svjetskom mobilnom kongres-MWC dobio posebnu nagradu za postignuće u pripremi infrastrukture za komercijalno lansiranje 5G, što je važno i za njegovu članicu Hrvatski telekom (HT) te njegove procese digitalizacije u Hrvatskoj, izvijestili su iz HT-a.

Nagrada "European 5G Pioneer Award" DT-u je uručena na kongresu MWC, koji se održavao u Barceloni od 25. do 28. veljače, a dodijelili su im je svjetsko udruženje GSMA, koje i organizator tog kongresa, zajedno sa Europskom komisijom (EK).

Iz HT-a ističu da su fokus na modernizaciji infrastrukture i kontinuirano podizanje svijesti o prilikama koje otvara 5G tehnološka revolucija zaslužni za pozicioniranje Hrvatske u sam vrh Europe i svijeta po razini spremnosti za uvođenje 5G mreže.

"Nagrada DT-u je važna i za Hrvatsku te dodatno potvrđuje ispravan smjer HT-a u procesima digitalne transformacije hrvatskoga društva. Kvaliteta mobilne mreže u Hrvatskoj u samom je vrhu Europe i svijeta, a kontinuirana ulaganja u modernizaciju efikasno pripremaju infrastrukturu za uvođenje 5G funkcionalnosti", kažu iz HT-a, dodajući da je i Hrvatska također na zavidnoj razini po pitanju razvoja mreže koja će omogućiti pružanje najvećih brzina korisnicima mobilnih usluga.

Podsjećaju i da je projekt modernizacije mreže, čija vrijednost premašuje milijardu kuna, najveća investicija u stvaranje gigabitnog društva u Hrvatskoj.

"Fokus je na modernizaciji radijske mreže prema SRAN konceptu - tehnologiji koja osigurava koegzistenciju 2G, 3G, 4G i 5G mreže na istoj opremi, višestruko povećava kapacitet 4G mreže i osigurava funkcionalnost Interneta stvari-IoT-a. Nova oprema koja se postavlja osigurava bolju pokrivenost mreže i troši manje energije, a trenutan rezultat je potpuno modernizirana mreža u Istri, Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu", iznose iz HT-a, najavljujući da će do kraja ove godine i ostale dijelove Hrvatske na isti način potpuno pripremiti za implementaciju 5G tehnologije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno