Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nagrađivani učenici otkrit će kako znanjem mijenjaju svijet

None Foto: pixsell kolaž 8

Na petoj konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", 15. studenog na Zagrebačkom Velesajmu, nagrađivani hrvatski učenici otkrit će publici tajne svojih uspjeha, zahvaljujući kojima su osvojili brojne medalje

Mislim da svatko može ostvariti svoj cilj ako se dovoljno trudi i radi u tom smjeru. Suvremenom društvu je potrebna ravnoteža između kulturnog, umjetničkog, jezičnog i prirodnog, ispričala nam je studentica Tina Čatlaić (18) iz Čakovca.

Foto: Vjeran Žganjec Rogulja/PIxsell Nedavno je upisala studij anglistike i kroatistike na zagrebačkom Filozofskom fakultetu kao najuspješnija maturantica. Naime, na ovogodišnjoj državnoj maturi, Tina je ostvarila najbolji rezultat na ispitu iz hrvatskog jezika. Riješila ga je stopostotnom točnošću, a osim toga, može se pohvaliti i titulom najučenice u svojoj bivšoj Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu. Od sedmog razreda osnovne škole Tina je išla na državna natjecanja iz hrvatskog jezika na kojima je čak tri puta osvojila prvo i drugo mjesto. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Uz Tinu, u našem se obrazovnom sustavu istaknuo i Marko Drozdek (15), "svježi" srednjoškolac riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića. On se ovog ljeta na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Bjelorusiji okitio zlatom, a može se pohvaliti i titulom sportaša godine. Judom se aktivno bavi već 10 godina. 

Foto: 24sata.hr Zvonimir Mlinarić (22) student je Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na brojnim državnim natjecanjima, a kao maturant kvalificirao se na Međunarodnu kemijsku olimpijadu gdje je osvojio brončanu medalju. Dobitnik je i Rektorove nagrade za znanstveni rad "Sinteza i karakterizacija mnogih hibridnih derivata primakina i vorinostata". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tina, Marko i Zvonimir samo su neki od hrvatskih nagrađivanih učenika koji će 15. studenog na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" publici pokušati približiti svoj način rada i objasniti na koji oni način svojim znanjem mijenjaju svijet i okolinu. U petnaestminutnom razgovoru naziva "Kako znanjem mijenjamo svoj svijet", nagrađivani će učenici pričati o vlastitim postignućima, odricanjima i znanjima koji su ih doveli do tamo te podijeliti svoje daljnje karijerne planove. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" u organizaciji 24sata i partnera jedina je sustavna kampanja u Hrvatskoj za bolje obrazovanje koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava. Ovogodišnje, slavljeničko, peto izdanje održat će se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, u sklopu Interlibera, najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj čija je ovogodišnja izdvojena tema 'Znanje i učenje' u petak i subotu 15. i 16.studenoga.  

Foto: 24sata.hr Partneri konferencije su Raiffeisen banka, INA, Zagrebački Velesajam i Pliva koja surađuje sa studentskom zajednicom te je više godina zaredom dobitnica nagrade "Zlatni Indeks" koju dodjeljuje eStudent s ciljem poticanja suradnje poduzeća sa studentima i što boljeg povezivanja akademske zajednice i poslovnog svijeta.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentari (1)
  • da se svijet moze mijenjati treba znati kakav je svijet zapravo.

    7. 11. 2019,   14:23