Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najbogatiji YouTuber zaradio 105 milijuna kn na Minecraftu

Forbes je objavio listu najbogatijih YouTube zvijezda i njihovu ovogodišnju zaradu prema kojoj je na čelu Britanac Dan Middleton, poznatiji kao DanTDM. On je u 2017. godini zaradio 16,5 milijuna dolara

YouTube je posljednjih godina od obične mrežne usluge za razmjenu videozapisa postao prava tvornica novca, a Forbes je ovih dana objavio listu YouTubera s najvećom zaradom u 2017. godini.

Na čelu je gamer Daniel Middleton (26) iz Velike Britanije, poznatiji kao DanTDM, koji je zahvaljujući igranju i komentiranju videoigre Minecraft, ali i drugih igara, zaradio čak 16,5 milijuna dolara.

Na drugom je mjestu 25-godišnji Evan Fong (VanossGaming), kanadski gamer i komentator videoigara sa zarađenih 15,5 milijuna dolara.

VanossGaming | Autor: Twitter Foto: Twitter Evan Fong (VanossGaming)

Preostala tri mjesta u najbogatijih pet zauzimaju Amerikanci.

Treća je ekipa Dude Perfect, komičarska skupina bivših srednjoškolskih košarkaša koja se bazira na ludim sportskim trikovima i međusobnim natjecanjima. Oni su u godini na izmaku zaradili 14 milijuna dolara.

Dude Perfect | Autor: YouTube
Foto: YouTube Dude Perfect

Četvrti je Mark Edward Fischbach (28), poznatiji kao Markiplier, koji je na igranju videoigara zaradio 12,5 milijuna dolara. TOP 5 zatvara 22-godišnji Logan Paul (također 12,5 milijuna dolara), koji je postao poznat zahvaljujući snimanju humorističnih videozapisa.

Logan Paul | Autor: YouTube 2 Foto: YouTube 2 Logan Paul

U najbogatijih 10 youtubera još su:

PewDiePie - 12 milijuna dolara

Jake Paul -11,5 milijuna dolara 

Ryan ToysReview - 11 milijuna dolara

Smosh - 11 milijuna dolara

Lilly Singh - 10,5 milijuna dolara

Zvijezde s YouTubea najviše novca zarađuju od sponzora i oglasa koji se prikazuju uz njihove videozapise, dok su neki popularnost s interneta iskoristili i za pokretanje vlastitog posla.

Komentari (27)
  • Rekli bi stari ljudi; nema kruha u tom tipkanju po ekranu... a kad ono.. milijuni..

    10. 12. 2017,   12:21
  • Nemres vjerovat npr ovaj Logan i ta ekipa se samo zajebavaju, snimaju vineove ili vlogove i zarade tolko love..pa to je san

    10. 12. 2017,   12:12
  • Ali to je Amerika, evo kod nas Youtuberi zarađuju džeparac a na to im je HDZ pukao porez pa ti kupi kameru, kupi jak komp, snimaj pet godina za 1000 suba. Ja sam 2009 krenuo sa snimanjem ali sam odustao shvatio sam da tu nema kruha u Hrvatskoj, 100 suba za godinu dana, a konstantno moraš ulagati kupovati igre, imati dobru kameru, mjenjati komp svake 2-3 godine, odricati svaki dan sate i sate za šačicu publike od kojih dobijaš hejtove ma nema tu zarade kod nas. Svaka čast Kingoffailshow i sličnima oni su godine i godine truda utukli da doguraju do tu gdje jesu i opet zarađuju malo.

    10. 12. 2017,   12:33