Obavijesti

Tech

Komentari 65

Najljepših sedam iz Ženeve: Automobili koji će vas očarati

Renault je na sajmu u Ženevi otkrio električni Zoe u sportskoj verziji, Volkswagenov Arteon je nasljednik CC-a, a tu je i novo tehnološko čudo iz švedskog Volva

VIDEO

Ovo je novi kralj Volkswagena

Pokretanje videa...

00:34

Arteon je najpoželjnija Volkswagenova limuzina. Nasljednik CC-a cilja na premium segment i želi konkurirati najekskluzivnijim limuzinama srednje i više srednje klase. Automobil je desetak centimetara duži od Passata, osjetno širi i niži od njega što doprinosi atraktivnom sportskom automobilu. Luksuzna unutrašnjost vrlo je slična onoj u Passatu, a donosi i funkciju upravljanja multimedijom pokretima ruke. U ponudi će biti benzinci snage 150, 190 i 280 te dizelaši od 150, 190 i 240 KS. Prodaja počinje tijekom ljeta, a cijena bi trebala biti nešto viša od one za usporedivi Passat. 

6
| Foto: Volkswagen

Još jedno tehnološko čudo iz Švedske

Pokretanje videa...

00:23

Vizualno novi SUV srednje klase XC60 vrlo nalikuje na veliki XC90, a slični su i kada su u pitanju tehnologije koje koriste. Modeli tako dijele motore, napredne sustave za pomoć u vožnji, sustav poluautomatske vožnje  i luksuzne detalje poput četverozonske klime Kada tijekom ovog ljeta krene u prodaju nudit će se u kombinaciji s četiri motora. Svi imaju četiri cilindra i dvije litre obujma. Osnovu će predstavljati dizel sa 190 KS, a snažniji dizelski model imat će 235 KS. Benzinci će razvijati 254 i 320 KS. Kasnije stiže i hibridna izvedba s 407 KS. 

6
| Foto: Jakob Ebrey

Mali sportski Renault brz poput Ferrarija 

Pokretanje videa...

00:30

Kao proizvođač ponajboljih malih sportskih automobila na svijetu Renault očito razmišlja i o sportskim verzijama svojih električnih modela. Mali Zoe, koji je skromni gradski električni auto sa 88 KS u konceptnoj verziji E-Sport Concept u pravo čudovište s 466 KS. Kako samo baterije teže čak 450 kilograma automobil ima ukupno ima 1400 kilograma, no performanse su fantastične. Ubrzanje do 100 km/h traje samo 3,2 sekunde, a maksimalnih 210 km/h Zoe  E-Sport Concept dostigne za manje od 10 sekundi. Za sada nema planova za seriju proizvodnju.

6
| Foto: Jakob Ebrey

Oni su vladari luksuznog SUV svijeta

Pokretanje videa...

00:17

U Land Roveru su dokazali da im u pogledu proizvodnje luksuznih SUV-ova nema premca na svijetu. Široku ponudu koja se sastoji od čak sedam SUV automobila sada je pojačao još jedan Range Rover model, Velar. Automobil koji se svojim dimenzijama smješta između najmanjeg Range Rover Evoquea i Range Rover Sporta izgleda impresivno, možda i najbolje od svih Range Rovera, nudi vrhunske terenske sposobnosti i obilje luksuza. U ponudi će biti benzinski motori snage 250, 300 i 380 KS, te dizelaši od 180 i 240 KS. Top model do 100 km/h ubrza za 5,7 sekundi i postiže 250 km/h. 

6
| Foto: Jakob Ebrey

Konceptni auto godine postaje stvarnost?

Pokretanje videa...

00:28

Relativno realan izgled i izuzetno veliko zanimanje posjetitelja, koji su ovaj automobil među sobom odmah proglasili konceptnom godine,  govore u prilog tome da bi skoro mogao ugledati i svoju serijsku izvedbu. Mercedes AMG GT Concept kombinira praktičnost i prostranost limuzine sa supersportskim voznim svojstvima. Automobil koji nagovještava budući dizajnerski smjer za nove Mercedes-Benz modele ima poznati AMG 4-litreni V8 motor kombiniran s električnim motorom koji je smješten straga. Sustav ukupno razvija čak 805 KS, pa stoga ubrzanje do 100 km/h traje tek tri sekunde. Nagađa se da bi serijska proizvodnja bila moguća već iduće godine i da bi automobil trebao izravno konkurirati Porsche Panameri. 

6
| Foto: Jakob Ebrey

Najbolji francuski automobil u povijesti 

Pokretanje videa...

00:20

Jedna od najvećih poslastica salona u Ženevi je novi DS7. Prvi SUV marke DS izgleda impresivno, a i ono što donosi ispod atraktivne karoserije obara s nogu. Unutrašnjost, koja se nudi u pet različitih uređenja, obiluje kožom i drugim vrhunskim materijalima, a izvana pažnju privlače prednja LED svjetla čiji se snop prilikom otključavanja zarotira za 180 stupnjeva. U ovom autu se nakon nekog vremena u PSA grupu vraća i 4x4 pogon, i to u hibridnom top modelu koji ima benzinski motor od 200 KS i dva elektromotora straga. Ukupno razvija 300 KS. Osim toga tu su tri benzinska motora snage 130, 180 i 225 KS te dva dizelaša sa 130 i 180 KS.

6
| Foto: DS

Najljepši koncept je vizionar budućnosti

Pokretanje videa...

00:15

Ovaj automobil pokazuje kako Peugeot zamišlja budućnost u kojoj će prema njihovu mišljenju dominirati sustavi za samostalnu vožnju, no i vozač bi trebao imati izbor kad poželi. Na raspolaganju su četiri načina vožnje, dva autonomna i dva u kojima kontrolu ima vozač. Ovisno o načinu vožnje prilagođava se i unutrašnjost. Preko cloud sustava razvijenog u suradnji sa Samsungom automobil je povezan sa svim uređajima vlasnika. Za pogon je zadužen hibridni plug in sustav snage 300 KS. 

6
| Foto: Peugeot
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu