Obavijesti

Tech

Komentari 2

Nakon kritike Trumpa: Ford je odustao od tvornice u Meksiku

Nakon kritike Trumpa: Ford je odustao od tvornice u Meksiku
1

Meksički ministar gospodarstva rekao je da žali zbog te odluke, dodajući da mu je Ford zajamčio da će platiti sve troškove u slučaju otkazivanja gradnje tvornice

VIDEO

Ford je odustao od gradnje tvornice vrijedne 1,6 milijardi dolara u Meksiku i umjesto toga odlučio proširiti proizvodnju u svojoj tvornici u Michiganu, objavila je tvrtka u utorak.

Američki automobilski gigant potrošit će 700 milijuna na širenje tvornice u Flat Rocku.

Direktor Forda Mark Fields rekao je su tu odluku djelom donijeli zbog pada prodaje manjih automobila, a dijelom kao "izraz povjerenja" u politiku izabranog predsjednika Donalda Trumpa.

Trump je kritizirao i Ford i njegova konkurenta General Motors zbog proizvodnje nekih modela u Meksiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To ne znači da se Ford povlači iz Meksika, nego će proizvodnju modela Focus prebaciti u postojeću tvornicu u Hermosillu kako bi joj povećao profitabilnost.
 
Sadašnja verzija tog automobila proizvodi se u tvornici u Wayneu u Michiganu. Tamo će se prebaciti proizvodnja nova dva modela čime će se sačuvati 3500 radnih mjesta.
 
Tvornica vrijedna 1.6 milijardi dolara trebala se graditi u San Luis Potosiju u Meksiku, ali u Fordu sada kažu da će dio tog novca uložiti u Flat Rock gdje će se otvoriti 700 radnih mjesta u sektoru električnih automobila.
 
Meksički ministar gospodarstva rekao je da žali zbog te odluke, dodajući da mu je Ford zajamčio da će platiti sve troškove u slučaju otkazivanja gradnje tvornice.

Ranije u utorak Trump je na Twitteru kritizirao General Motors zbog proizvodnje automobila u Meksiku što mu omogućuje neplaćanje carine u SAD-u.

"General Motors bez plaćanja carine šalje modele Chevy Cruz iz Meksika u SAD. Radite ih u SAD-u ili platite carinu!", rekao je Trump.

Automobili porizvedeni u Meksiku mogu se bescarinski uvoziti u SAD zahvaljujući Sjevernoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA), jednom od ugovora koje je Trump napadao u predsjedničkoj kampanji jer dovodi do gubitka radnih mjesta u SAD-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu