Obavijesti

Tech

Komentari 2

Napali Google zbog aplikacije koja otkriva 'Je li vaš sin gay'

Napali Google zbog aplikacije koja otkriva 'Je li vaš sin gay'
1

Stručnjaci ističu kako je Android aplikacija opasna jer bi neki roditelji mogli shvatiti ozbiljno rezultate odgovora. Uz to, aplikacija 'Je li moj sin gay' promiče stereotipe

VIDEO

Nova aplikacija za telefone pod nazivom 'Is My Son Gay?' (Je li moj sin homoseksualac?) naišla je na brojne kritike javnosti, i udruga koje se bave zaštitom prava homoseksualaca. Udruge su ocijenile kako je aplikacija užasavajuća, a u brojnim komentarima na stranici aplikacije ljudi se čude kako aplikacija još nije uklonjena. 

Kako bi roditelji mogli doći do odgovora koje im nudi aplikacija, prvo moraju odgovoriti na 20 pitanja o svom djetetu, javlja Daily MailIzmeđu ostalog, postavlja im se i pitanje prati li nogomet i sluša li Madonninu glazbu. 

Aplikacija se pojavila na Android Marketu, online dućanu za uređaje koje pogoni Googleov Android operativni sustav. Može se kupiti za nešto manje od 15 kuna, a postoji i francuska verzija aplikacije.

Nakon ispunjenog upitnika u aplikaciji, moguća su dva odgovora. Jedan od njih tvrdi roditeljima kako se 'nemaju zbog čega brinuti, jer njihov sin nije homoseksualac'. Osim toga, piše im i kako 'imaju velike šanse da jednog dana postanu baka i djed'. Drugi odgovor tvrdi roditeljima kako je 'njihov sin homoseksualac te moraju to prihvatiti'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stručnjaci ističu kako je  aplikacija opasna zbog promicanja stereotipa. Kažu kako se boje da bi neki roditelji te testove mogli shvatiti ozbiljno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle