Obavijesti

Tech

Komentari 0

Napravili preklopni mobitel koji se može savinuti u pametni sat

Napravili preklopni mobitel koji se može savinuti u pametni sat
6

TCL je na sajmu u Barceloni predstavio svoj koncept DragonHinge, odnosno mehanički sustav kao osnovu oko koje se savija ekran te različita rješenja koja bi mogli razviti. Uređaji će im biti spremni 2020.

VIDEO

Preklopni i savitljivi ekrani postaju glavna priča ovogodišnjeg sajma mobilnih tehnologija, a uz divove koji su otkrili svoju viziju i kineski TCL otkrio je da rade na preklopnim uređajima. Međutim, njima se ne žuri i kažu da će njihov mobitel biti spreman za tržište tijekom sljedeće godine. Kako su istaknuli, njima je cilj imati uređaj spreman za vrijeme kad će ovaki telefoni postati uobičajeni te kad će im se cijena spustiti ispod 1000 eura.

Sada su odlučili prikazati 'DragonHinge' tehnologiju, odnosno mehaničko kućište koje će osigurati da se ovakav ekran brzo i elegantno savija u različitim primjenama. Naime, TCL kaže kako je tehnologija važna da mogu razvijati naprednije primjene ovakvih ekrana. U svemu veliku ulogu igra i njihova kompanija CSOT koja proizvodi AMOLED ekrane.

- Kad gledamo potencijal naših fleksibilnih uređaja, razumljivo je da smo uzbuđeni zbog onog što ćemo donijeti na tržište. Ali nismo u žurbi da budemo prvi, jer mislimo da je odgovornije biti strpljiv i riješiti hardverske izazove, ali i raditi na softverskim rješenjima da korisnicima pružimo kvalitetno iskustvo - rekao je Peter Lee, direktor marketinga TCL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako pojašnjavaju iz kompanije, pred praktičnom primjenom preklopnih uređaja su tri izazova koja se moraju dobro riješiti. To su fleksibilni AMOLED ekran, izdržljivo mehaničko kućište i softver koji će se neprimjetno prilagoditi ovim novim formatima. TCL kaže da su brojne izazove riješili i sada su spremni pokazati kako bi to trebalo izgledati, dok se u nastavku fokusiraju na softverske izazove da bi uređaj mogao u prodaju tijekom 2020. godine. Tijekom prezentacije svog rješenja nisu rekli kakav će u konačnici njihov uređaj biti, no prikazali su nekoliko rješenja i mogućnosti, među kojima je i savitljivi uređaj koji bi se mogao pretvarati iz telefona u sat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle