Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napravio 'Thorov' čekić i samo on je 'dostojan' da ga podigne

None Foto: Sufficiently Advanced/YouTube 3

Allen Pan pokazao je kako je i on dostojan Thorova čekića, no za razliku od onog koji koristi Asgardijanac, ovaj čekić ostao je nepomičan zahvaljujući znanosti

Samo princ Arthur može izvući mač Excalibur iz kamena, a samo Thor može koristiti moćni čekić. Tako ide priča u ovim poznatim avanturama, no jedan je domišljati zaljubljenik u Marvelove junake uspio kreirati modernu i stvarnu verziju Thorova čekića. Barem u onom dijelu da ga samo on može podignuti.

Ako ste zaljubljenik Marvelove Osvetnike, zasigurno se sjećate scene iz Vladavine Ultrona u kojoj svi Avengersi redom pokušavaju Thoru pokazati da su i oni "dovoljno vrijedni" za mahanje njegovim čekićem. No, nijedan nije uspio (čast izuzecima u određenim scenama).

YouTube korisnik Allen Pan odlučio je rekreirati tu scenu i legendu o Thorovom čekiću koristeći magnete, skener za otisak prsta, baterije i malo znanosti i kreativnosti .

Upotrijebio je četiri 12-voltne baterije koje daju snagu elektromagnetima, koje je pak namjestio da ih može deaktivirati samo njegov otisak prsta. Cijeli uređaj pogoni mali procesor Arduino Pro Mini.

- Može ga podignuti samo netko s mojim otiscima prstiju - pohvalio se Allen.

Preostalo mu je samo smjestiti nabildani čekić na metalnu površinu i čekati prvu žrtvu... Kao što video prikazuje, čekić je prilično nepomičan.

Odnio ga je na sunčane ulice Venice Beacha u Kaliforniji i namještao ga na različite metalne površine na ulici. Rezultati su bili pun pogodak i baš ono što je Allen i očekivao: Mnogi su probali podići čekić, ali nikome nije pošlo za rukom!

Komentari (8)
  • Sva sreća da nije naletela neka grdosija i iščupala i poklopac šahta.

    16. 10. 2015,   20:35
  • ipak je najjača scena iz dvojke,kada Thor ulazi kod one ženske u stan i vješa čekić na vješalicu....

    16. 10. 2015,   17:25
  • svaka mu čast, super izgleda a i zabavio se čovjek

    16. 10. 2015,   17:12