Obavijesti

Tech

Komentari 4

Našli ih uginule: Najmanje 60 kitova nasukalo se kod Čilea

Našli ih uginule: Najmanje 60 kitova nasukalo se kod Čilea
1

Nacionalna služba za ribolov i akvakulturu Čilea (Sernapesca) potvrdila je u utorak tu vijest i najavila iscrpnu istragu oko uzroka smrti morskih sisavaca...

VIDEO

Najmanje 60 uginulih kitova pronađeno je na južnoj obali Čilea u novom masovnom nasukavanju nakon onog 2015. kad je u Patagoniji uginulo oko 330 kitova.

Nacionalna služba za ribolov i akvakulturu Čilea (Sernapesca) potvrdila je u utorak tu vijest i najavila iscrpnu istragu oko uzroka smrti morskih sisavaca.

Životinje su otkrivene na šest sati plovidbe od Puerto Chacabuca, u području Aisena, a njihova veličina daje naslutiti da nisu iste vrste (Sei) kao 330 kitova pronađenih u zabačenom fjordu 2015.

"Manji su od onih prošlog puta", istaknuo je direktor Sernapesce Jose Miguel Burgos spominjući između 60 i 70 stradalih kitova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema vlastima, uginuli su prije više od dva mjeseca.

S obzirom da su leševi još čitav", Burgos je optimističan dad će se provesti potpuna autopsija i uzeti dovoljno uzoraka.

"Prvo moramo odrediti je li bilo ljudske intervencije ili nije", ako se uzroci uopće "mogu pripisati čovjeku", dodao je on.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle