Obavijesti

Tech

Komentari 0

Ne odvajaju se od mobitela, obožavaju YouTube i Instagram

Ne odvajaju se od mobitela, obožavaju YouTube i Instagram
4

Provedeno prvo istraživanje o generaciji Z u Hrvatskoj: Tko su pripadnici generacije koja ne pamti svijet prije interneta i mobitela, koja umjesto televizije gleda YouTube, a najnovije trendove prati na stranicama influencera?

Tko su pripadnici generacije koja ne pamti svijet prije interneta i mobitela, koja umjesto televizije gleda YouTube, a najnovije trendove prati na stranicama svojih omiljenih influencera?

Kako bi otkrili više o hrvatskoj generaciji Z, agencija DIALOG komunikacije u suradnji s JoomBoosom, projektom 24sata, provela je prvo istraživanje o mladim ljudima rođenim u drugoj polovici 90-tih i početkom 2000-ih godina.

Cilj istraživanja, u kojem je sudjelovalo 1.667 pripadnika generacije Z iz čitave Hrvatske, bio je saznati njihove medijske navike te stavove prema brendovima i influencerima na društvenim mrežama i video platformama.

Rezultati istraživanja pokazuju da 87% pripadnika generacije Z svakodnevno koristi društvene mreže, a njih 92% smatra Instagram naj cool društvenom mrežom. YouTube prati čak 94% ispitanika, na kojem četvrtina provodi gotovo cijeli dan. Mobitel najčešće koristi 87% ispitanika, a većinom ga koriste za gledanje YouTubea (45%). Za komunikaciju s prijateljima koriste Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skoro svi pripadnici generacije Z (97%) prate nekog influencera, a 59% ispitanika kupuje proizvode i usluge koje ta osoba preporučuje. Od influencera koje prate posebno su istaknuli JoomBoosovce Filipa Dejanovića poznatog kao Sikrta, Matiju Lazarevića poznatog kao Lay Z, Marka Vuletića i Davora Gerbusa.

Dio istraživanja bio je posvećen i omiljenim brendovima generacije Z. U kategoriji hrane, prvo mjesto zauzeo je McDonald's, dok se u kategoriji pića istaknula Coca-Cola. Među kozmetičkim brendovima ispitanici su izdvojili marku Essence, a u kategoriji tehnologije Samsung. Kao najomiljeniji brend među generacijom Z posebno se istaknuo adidas koji je zauzeo prva mjesta u kategorijama obuće i odjeće, a ispitanici su ga posebno izdvojili i kao brend bez kojeg ne mogu živjeti.

Pokretanje videa...

00:39

Povodom objave rezultata istraživanja, direktorica agencije DIALOG komunikacije Marina Čulić Fischer izjavila je: "Generacija Z nova je generacija potrošača, prema čijim se vrijednostima i navikama mijenja globalna i lokalna medijska scena, kao i komunikacija brendova. Ponosni smo što smo ih u DIALOGU kao prvi u Hrvatskoj prepoznali kao ciljnu skupinu kojoj vrijedi posvetiti posebnu pažnju, jer oni danas kreiraju trendove koji će trajati i u godinama koje dolaze."

Matej Lončarić, utemeljitelj medijske platforme JoomBoos, dodao je: "U manje od dvije godine okupili smo više od 260.000 pratitelja na JoomBoos kanalu što je za regionalno tržište doista respektabilna brojka. S originalnim serijalima, prvom regionalnom YT serijom i talent showom Videostar postigli smo ono s čim se većina medija svakodnevno bori – angažirali smo publiku do te mjere da svaki sadržaj koji objavimo ima watch time veći od 90 posto, i maksimalni performance na društvenim mrežama.

POGLEDAJTE TAJNU JOOMBOOSA:

Pokretanje videa...

Joomboos promo video 03:10

Ipak, uspjeh ne mjerimo samo u brojkama. Najveća snaga brenda JoomBoos leži upravo u toj iznimnoj povezanosti s publikom koja nam je ciljani target. Sa sadržajem kojeg kreiraju vrhunski stručnjaci u našem timu oblikujemo pozitivne vrijednosti u društvu, odgajamo i utječemo na novu generaciju klinaca. Poruka koju šaljemo jest da su oni bitan dio društva, da poštujemo i razumijemo njihov svijet. Dokaz da to radimo kako treba jest i priznanje od INMA za najinovativniji medijski brand u svijetu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....