Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne želite vidjeti reklame na Netflixu? Ovako to isključite!

None Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Svi korisnici automatski su na Netflixu uključeni u testiranje novih opcija, a jedna od njih je prikazivanje oglasa, odnosno najava za Netflixove sadržaje koji se prikazuju malom broju korisnika koje su uključili u test

Osim odličnih sadržaja, sloboda od reklama jedan je od glavnih razloga uživanja u Netflixu. Međutim američki streaming servis odlučio je da bi nam ipak mogli prikazati oglase te su između epizoda različitih serija koje gledamo počeli prikazivati reklame za vlastite emisije. 

SNIMALI SPLIT I ZRĆE Španjolci žele tužiti Netflix: U Hrvatskoj snimali film o Ibizi

Radi se o njihovom testu u kojem prikazuju samo svoj sadržaj i to na jako malom dijelu korisnika, međutim svi su korisnici automatski uključeni i mogli bi biti meta oglasa. 

No jednostavno možete isključiti testiranje reklama, ali i svih drugih testova koje bi Netflix mogao nuditi. 

'ON JE PREDATOR' Netflix dao otkaz Spaceyu, ne žele imati više ništa s njime

Da bi to napravili, trebate ući u Netflix kroz neki internetski preglednik (ne u aplikaciji) te kliknuti na izbornik i postavke računa (Account). Ovdje ćete vidjeti listu različitih opcija, među kojima je sudjelovanje u testovima (Test participation). Jednostavnim klikom možete isključiti opciju  (prebacite na OFF) da vas se uključuje u testove i nove mogućnosti. 

Foto: Netflix

To je samo privremena mjera u slučaju da Netflix nakon nekog vremena odluči ovakvo prikazivanje oglasa postaviti kao standardnu funkciju za svakog korisnika, prenosi CNet.

Komentari (8)
  • Hahaha gledaj pod favoritima svi portali odmah izlistani s kojih kopiraju sve vijesti

    16. 9. 2018,   13:33
  • mrzim kada mi s filmom prekinu reklame..

    16. 9. 2018,   13:57
  • Pitam se,koja korist od reklama.Troše tolike novce na to,a nitko ne kupuje iz inata taj proizvod. Uvjerio sam se puno puta,da reklamirani proizvod nije ono što oni prikazuju.Korist od reklama ima SAMO TV ili novine.

    16. 9. 2018,   16:13