Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nemaju granica: Rusi pretvorili Bentley u najluksuzniji 'tenk'

None Foto: screenshot/youtube/academeG 4

Rusi su poznati po brojnim YouTube ludorijama, a najnoviju bit će teško nadmašiti. Naime skupina entuzijasta pretvorila je jedan od najlukuznijih automobila na svijetu u 'tenk' s gusjenicama

Ovakvo nešto moguće je samo u Rusiji. Skupina ruskih entuzijasta okupljena oko auto blogera Konstantina Zaruckina i njegovog YouTube kanala AcademeG na Bentley Continental GT ugradila je gusjenice te tako luksuzni kupe pretvorila u moćno i vrlo brzo terensko vozilo. Automobil, doduše, više ne može pojuriti 321 km/h kao u originalnom izdanju, no i brzina od 130 km/h koliko je na prvim testiranjima postiglo ovo vozilo impresivna je za jedan 'tenk'.

Projekt pretvaranja luksuznog britanskog automobila u vozilo s gusjenicama trajao je više od godinu dana. Ruski majstori suočili su se s mnogo problema. Zbog gusjenica isprva nisu imali mjesta za vrata na automobilu, a kad je taj problem, riješen gusjenice su često otpadale tijekom prolaska oštrih zavoja. Nakon što je projekt završen, Rusi su ovo vozilo nazvali Ultratank.

Foto: screenshot/youtube/academeG

Njegovi kreatori snimili su i detaljan polusatni video o tome kako je vozilo nastalo, s kakvim su se problemima suočili tijekom razvoja i što sve gotovi “tenk” može. Video je na YouTubeu odmah postao viralan, a do sada je skupio 3,1 milijuna pregleda. Kanal AcademeG ima 4 milijuna pretplatnika unatoč tome što video zapise objavljuju uglavnom na ruskom jeziku. 

Komentari (20)
  • Nema ovo blage veze s tenkom, kao gibanica i burek pa dokle će polupismeni nedorasli orepisivači članaka za 70kn zajebavati ljudekoji posjećuju portal ? Tako je ona novinarka za krila A380 ukrcana na brod, napisala, piloti su uspjeli s A380 sletjeti na brod .. turobno.. pa ko će Vam vjerovat kad napišete da se sklonimo da ide cunami ?

    30. 9. 2019,   21:30
  • Rusija svijet za sebe

    30. 9. 2019,   21:55
  • odlično izgleda

    30. 9. 2019,   22:24