Obavijesti

Tech

Komentari 9

Neprocjenjiva zbirka: Put kroz povijest Ferrarija u Maranellu

Neprocjenjiva zbirka: Put kroz povijest Ferrarija u Maranellu
16

Neki od najpoznatijih automobila u povijesti nalaze se u Ferrarijevu muzeju u Maranellu, koji je dom spektakualrne izložbe kojom Propeti konjić ove godine slavi 90 godina natjecanja

VIDEO

Schumacher, Lauda, Fangio, Alonso... samo su neki od legendarnih vozača koji su zauvijek urezani u povijesti automobilizma, ali i u povijesti najuspješnije momčadi Formule 1 u povijesti. Upravo njih, ali i brojne druge vozače, koji su talijanskom divu donijeli slavu i milijune fanova u cijelom svijetu, ove godine Ferrari posebno slavi u svome muzeju u Maranellu. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Ferrarijev muzej u Maranellu 00:47

Jedan je to od nekoliko muzeja koje 'Propeti konjić' ima, a 90 godina Scuderije Ferrari, odnosno profesionalnog natjecanja, središnja je izložba u muzeju koji smo posjetili nedavno. 

Nevjerojatno skupa zbirka automobila tako ima neke od najznačajnijih modela u povijesti, pa i onaj s kojim je sve počelo, Alfa Romeo 8C 23000 Spider koji je 1932. bio prvi sa Scuderia Ferrari oznakama. Put kroz povijest i natjecanja vodi vas i do brutalnog modela SF71H koji su prošle godine vozili Vettel i Räikkönen.

No najbolji dio ture kroz sportsku povijest Ferrarija je svakako soba s trofejima u kojoj su jedan do drugog u krugu izložene spektakularne jurilice. 

Mnogi od automobila u muzeju su u privatnom vlasništvu, s milijunskim ciframa koje su njihovi vlasnici dali da bi ih imali u svojim kolekcijama. Tako vas odmah po ulasku u izložbeni dio čeka Ferrari 250LM, legenda iz 1963. godine, a svakako jedna od najvećih zvijezda cijele izložbe je 250 GT Berlinetta Tour De France. Radi se o automobilu iz 1956. kojieg često opisuju kao najuspješnijim GT automobilom u povijesti.

Hodajući kroz razna desetljeća moći ćete detaljno vidjeti GTO iz 1984, ali i F50 iz 1995, a tu su i prilično novi LaFerrari, brtualni FXXK te ovogodišnji P80/C, specijalni projekt kojeg su radili posebno po željama jednog kupca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama