Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije im teško: Osnovnoškolci pomažu beskućnicima na ulici

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL 5

Osnovnoškolci s Krka prodavali su časopis "Ulična svjetiljka" kojeg pišu beskućnici i tako pomogli njima u skupljanju financijskih sredstava. Ovakvo volontiranje dio je projekta u sklopu socijalnog programa škole

Ovakvo volontiranje dio je projekta u sklopu socijalnog programa kojeg provodimo u školi. Cilj nam je senzibilizirati djecu na probleme osjetljivijih i potrebitijih članova društva. Danas smo to napravili na način da su djeca, zajedno s beskućnicima, sudjelovala u promociji i prodaji novog broja časopisa "Ulična svjetiljka", kojeg pišu upravo beskućnici.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

Objasnile su Olivera Veršić i Kristina Karabaić, učiteljice OŠ Omišalj s Krka, koje su s djecom petih razreda u ponedjeljak dva sata provele na riječkom Korzu pomažući ljudima u nezavidnoj situaciji.

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

Dodaju kako se učenici uvijek rado odazovu na ovakve akcije, što uvelike podržavaju i njihovi roditelji. Uz ovaj, škola ima i još jedan projekt u skoplu istog programa.

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

- Radi se o projektu kojeg je osmislila pedagoginja škole, a zove se "Školski anđeli". To je grupa učenika koja okuplja onu djecu koja su jako dobra i napredna u pojedinim predmetima, a koja stoga volontiraju u pomaganju pri učenju onim učenicima kojima pojedini predmeti slabije idu. Tako se učenici sastaju svaki tjedan i zajedno vježbaju i uče, pomažu si - pojašnjava učiteljica Veršić koja smatra da je jako bitno djecu senzibilizirati i učiti nesebičnom pomaganju, zajedništvu i razumijevanju potrebitijih ljudi i situacija u kojima se svatko u životu može naći.

 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentari (2)
  • Samo 35 pregleda, 24 sata gurajte ovakve stvari na naslovnu a ne pod Tech gdje ih niko nece ni otvoriti

    8. 3. 2019,   05:39
  • Svaka cast samo zasto ovo ima manje komentara od Maje, Severine i Lidije. Sramota smo od zemlje.

    8. 3. 2019,   05:38