Obavijesti

Tech

Komentari 17

Nije najuzbudljiviji, ali Berlingo je najbolji pravi obiteljski auto

Nije najuzbudljiviji, ali Berlingo je najbolji pravi obiteljski auto
8

Ako se gledaju vrijednosti važne za veliku i aktivnu obitelj, Berlingu je teško naći konkurenciju. Treća i dosad najrazigranija generacija na tržište izlazi ove jeseni, a cijene još nisu poznate.

VIDEO

Kad bismo gledali isključivo vrijednosti koje su važne za čitavu veliku i aktivnu obitelj, novi Citroën Berlingo bi teško našao pravog konkurenta. Naravno, Berlingo nije previše uzbudljiv automobil za vozača, nije ni neka dizajnerska pojava, no u svemu drugome briljira.

Nova generacija najuspješnijeg modela u ovoj klasi preuzela je novi dizajnerski izričaj s dvostrukim prednjim svjetlima, a tu su plastični bočni štitnici Airbumps. Izgledom je treća generacija Berlinga najupečatljivija i najrazigranija dosad, a nudi i mnogo mogućnosti za individualizaciju.

Zahvaljujući kombinaciji nove platforme sprijeda i stare platforme straga, Berlingo pruža mnogo bolje vozne osobine, višu razinu komfora, a pritom ostaje velika nosivost potrebna za ovu vrstu automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nova generacija Berlinga dugačka je 4,4 metara, no nudi se i XXL verzija s dužinom od 4,75 metara i impresivnim prtljažnikom obujma od 1050 do 4000 litara. Kraća verzija, koja bi trebala biti uobičajenija, ima prtljažnik od također impresivnih 775 litara, što je 100 litara više od prethodnika. Tu je i čak 28 pretinaca s dodatnih 186 litara zapremnine.

U vožnji se Berlingo ponaša neobično dobro za ovu klasu automobila, a vozne karakteristike su gotovo dobre kao kod SUV-a C3 Aircrossa.

Pogotovo je to impresivno kod top modela s 1,5-litrenim dizelskim motorom, 130 KS i automatskim mjenjačem s osam brzina. U ponudi su još dva dizelska motora sa 75 i 100 KS te 1,2-litreni benzinci s turbopunjačem i 110 ili 130 KS.

Novi Citroën Berlingo na naše tržište dolazi ove jeseni, a cijene se za sada ne znaju. Produžena XXL verzija, kao i vrlo popularna teretna varijanta dolaze nešto kasnije.

Tehnološki najnapredniji

Berlingo kao prvi u klasi nudi brojne novosti. Može ga se opremiti head up zaslonom, adaptivnim radarskim tempomatom, sustavom za održavanje voznog traka, automatskim parkiranjem i bežičnim punjenjem telefona. Dizajn unutrašnjosti je atraktivniji, a materijali osjetno kvalitetniji.

Mnogo tehnologije

Automobil je opremljen radarom na kojemu se temelji sustav Audi pre sense front za pomoć u vožnji. Radarskom tehnologijom koristi se i adaptivni tempomat. A1 je dobio i kameru za parkiranje te sustav automatskog parkiranja.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle