Obavijesti

Tech

Komentari 8

Nije prošlo u EU, ali u Austriji će ipak uvesti digitalni porez

Nije prošlo u EU, ali u Austriji će ipak uvesti digitalni porez
1

Ministri financija EU-a nisu uspjeli u prosincu postići dogovor o oporezivanju digitalnih prihoda, a Sebastian Kurz u subotu je najavio da će oni taj korak uvesti na nacionalnoj razini

VIDEO

Austrija je najavila uvođenje poreza tehnološkim kompanijama nakon neuspjelog pokušaja na razini Europske unije da posreduje u dogovoru o oporezivanju tehnoloških divova poput Amazona i Facebooka.

Austrijski šestomjesečni mandat rotirajućeg predsjedavanja EU-om završava u utorak kada dirigentsku palicu preuzima Rumunjska.

Ministri financija EU-a nisu uspjeli u prosincu postići dogovor o oporezivanju digitalnih prihoda unatoč francusko-njemačkom planu da pred sam sastanak osiguraju podršku inicijativi.

Europski povjerenik za gospodarstvo Pierre Moscovici izjavio je nakon sastanka da se od plana oporezivanja na razini EU-a nije odustalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Dodatno uz europski plan... mi ćemo napraviti korak na nacionalnoj razini - uvest ćemo digitalni porez u Austriji", kazao je u subotu kancelar Sebastian Kurz.

"Cilj je jasan - oporezivati kompanije koje ostvaruju veliku zaradu na Internetu a gotovo i ne plaćaju porez – poput Facebooka i Amazona”, izjavio je austrijski kancelar Sebastian Kurz bez dodatnih pojašnjenja.

Austrijski ministar financija Hartwig Loeger priprema prijedlog koji će biti dio porezne reforme u sljedećoj godini, stoji u priopćenju.

Pojedinosti digitalnog poreza bit će objavljenje na sjednici vlade 10. i 11. siječnja.

Austrija je već najavila da će uvesti digitalni porez ako EU to ne učini, no u priopćenju austrijskog kancelara ne spominje se neuspjeh plana na europskoj razini.

„Ostvaren je veliki napredak na europskoj razini (tijekom austrijskog predsjedanja). Postignut je načelni dogovor da bi se na razini EU-a trebao uvesti digitalni porez”, rekao je Kurz.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle