Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije šala: Oni stvarno planiraju poroditi prvu bebu u - svemiru!

None Foto: ESA

Pažljivo pripremljen i nadziran proces predvidjet će sve potencijalne rizike za majku i dijete, slične zapadnjačkim standardima kakvi postoje na Zemlji, pojasnio je glasnogovornik

Premda zamisao o porođaju u svemiru zvuči kao zaplet iz nekoga znanstveno-fantastičnog filma, znanstvenici vjeruju da bi on za šest godina mogao postati realnost, pišu britanski mediji.

Tvrtka "SpaceLife origin" objavila je da planira poroditi prvu bebu u svemiru 2024. godine i da za to traži volontere, pišu britanski mediji.

Kees Mulder, direktor i osnivač tvrtke smatra da, ako čovječanstvo planira postati multiplanetarna vrsta, mora naučiti kako se razmnožavati  u svemiru.

Iz tvrtke kažu kako kane stvoriti svojevrstan "svemirski inkubator", koji će se u orbitu s jajnim stanicama i spermom lansirati 2021. godine.

Kad se nađu u svemiru, embriji će se početi razvijati, premda pojedinosti o cijelom procesu još nisu u potpunosti jasne. Nakon četiri dana, inkubator bi se trebao vratiti na Zemlju gdje se odvijaju stvarna trudnoća i porođaj. Tvrtka porod prve bebe u svemiru planira 2024. 

Njezin glasnogovornik je rekao da bi, tijekom misije koja će trajati između 24 i 36 sati, žena trebala roditi izvan Zemlje, u pratnji dobro obučenog i visokokvalitetnog medicinskog tima. 

Pažljivo pripremljen i nadziran proces predvidjet će sve potencijalne rizike za majku i dijete, slične zapadnjačkim standardima kakvi postoje na Zemlji, pojasnio je glasnogovornik. 

Komentari (34)
  • S obzirom da ne mogu roditi, tu sam ako treba oploditi volonterku... Šifra...ne uspjeva od prve...vježbom do savršenstva...

    26. 10. 2018,   10:26
  • Rekli su da ce prije 2020 biti prvi putnici i jos se cekaju i smisljaju kako ih prebacit tamo a sad ovoo oo mislila sam da su savrsenstvo dostigli u gluposti al jos uvjek su mastoviti sto je naj bolje.

    26. 10. 2018,   18:45
  • Glupi Nobelovci kao Mauritius i ostali komentiraju na stvari o kojima pojma nemaju. "Kad smo na drugoj strani Sunca kako to da se konstalacija ne mjenja?" veli pametni Nobelovac. Ti se šališ,jel?🤣😂🤣😂🤣😂

    28. 10. 2018,   03:45