Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stop vožnji u stvarnom Mario Kartu: Nintendo ih opet tužio

None Foto: Liz Mc/Flickr

Nintendo nastavlja s politikom agresivne zaštite svojeg intelektualnog vlasništva, i to uspješnom tužbom protiv tvrtke koja je "oživjela" Mario Kart.

Nintendo je uspješno okončao tužbu protiv Mari Mobilityja, japanske tvrtke koja je nudila iskustvo "pravog" Mario Karta na ulicama Tokija.

Gaming gigant to je učinio čak drugi put zaredom s obzirom kako je istu grupu već prisilio da prestane sa svojim aktivnostima prije dvije godina kada je ista operirala pod imenom MariCar. Tada joj je bilo naloženo da prestane s poslovanjem te Nintendu isplati štetu u iznosu ekvivalentnom preko 80.000 eura.

MariCar je nakon toga promijenio ime u Mari Mobility i - nastavio po starom, što je nagnalo Nintendo na drugu tužbu. Slučaj je krajem prošlog tjedna došao do prvostupanjske presude japanskog suda koji je usvojio još jednu pritužbu Nintenda o povredi autorskih prava.

Osim ilegalnog korištenja Nintendovih likova, Mari Mobility također je do sada bio na udaru kritika javnih službi koje nisu bile oduševljene činjenicom da je poticao ljude da sudjeluju u ionako kaotičnom tokijskom prometu u teško zamjetnim go-kartovima. Ova vozila u Japanu su regulirana kao mopedi, što znači da se natjecatelji čak nisu morali niti vezati da sudjeluju u turističkim rutama Mari Mobilityja.

Lvl8. igra mobilni hit Brawl Stars

Komentari (1)
  • Zašto je video na prošloj stranici stavljen ,a nema veze sa naslovom na ovoj stranici?

    4. 6. 2019,   17:18