Obavijesti

Tech

Komentari 1

Stop vožnji u stvarnom Mario Kartu: Nintendo ih opet tužio

Stop vožnji u stvarnom Mario Kartu: Nintendo ih opet tužio
1

Nintendo nastavlja s politikom agresivne zaštite svojeg intelektualnog vlasništva, i to uspješnom tužbom protiv tvrtke koja je "oživjela" Mario Kart.

VIDEO

Nintendo je uspješno okončao tužbu protiv Mari Mobilityja, japanske tvrtke koja je nudila iskustvo "pravog" Mario Karta na ulicama Tokija.

Gaming gigant to je učinio čak drugi put zaredom s obzirom kako je istu grupu već prisilio da prestane sa svojim aktivnostima prije dvije godina kada je ista operirala pod imenom MariCar. Tada joj je bilo naloženo da prestane s poslovanjem te Nintendu isplati štetu u iznosu ekvivalentnom preko 80.000 eura.

MariCar je nakon toga promijenio ime u Mari Mobility i - nastavio po starom, što je nagnalo Nintendo na drugu tužbu. Slučaj je krajem prošlog tjedna došao do prvostupanjske presude japanskog suda koji je usvojio još jednu pritužbu Nintenda o povredi autorskih prava.

Osim ilegalnog korištenja Nintendovih likova, Mari Mobility također je do sada bio na udaru kritika javnih službi koje nisu bile oduševljene činjenicom da je poticao ljude da sudjeluju u ionako kaotičnom tokijskom prometu u teško zamjetnim go-kartovima. Ova vozila u Japanu su regulirana kao mopedi, što znači da se natjecatelji čak nisu morali niti vezati da sudjeluju u turističkim rutama Mari Mobilityja.

Lvl8. igra mobilni hit Brawl Stars

Pokretanje videa...

Brawl Stars challenge 00:19
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama