Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nissan otpušta više od 10.000 ljudi? Očekuju jako lošu godinu

None Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nissan je u svibnju prognozirao 28-postotni pad godišnje operativne dobiti, što je zajedno s prošlom godinom pad od 45% čime je ovaj proizvođač automobila na putu prema najslabijoj zaradi u 11 godina

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co Ltd planira otpuštanje više od 10.000 zaposlenika u svojim tvornicama diljem svijeta, otkrila je osoba koja je upoznata s planovima uprave tvrtke.

Iz Nissana nisu željeli komentirati ovu vijest, međutim nagađa se kako će plan o smanjenju broja zaposlenih, kao i financijski rezultati tvrtke biti predstavljeni u četvrtak.

Rezovi iznose 7% Nissanove radne snage, a otpuštanja bi trebala biti u tvornicama u inozemstvu s niskim stopama iskorištenosti.

Nissan je u svibnju prognozirao 28-postotni pad godišnje operativne dobiti, što je zajedno s prošlom godinom pad od 45% čime je ovaj proizvođač automobila na putu prema najslabijoj zaradi u 11 godina.

Renault posjeduje 43% dionica Nissana.

Komentari (16)
  • Normalno,kad svi proizvođači izbacuju aute svaka tri mjeseca...pa tko će više kupovati sve te aute? Tehnološki su došli do kraja jer više se nema što izmisliti na auto,osim možda krila da poleti.....kupiš jednu liniju za tri mjeseca oni izbace već redizajn pa onda za tri novu liniju.....

    24. 7. 2019,   17:44
  • Taman kupio Nissana a on tone

    24. 7. 2019,   09:49
  • Nisam je prije nego što ga je renault preuizeo bio na rubu raspadanja.

    24. 7. 2019,   09:44