Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ništa benzin: Smart je prvi koji se odlučio isključivo za struju

None Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL 4

Unutrašnjost će biti modernizirana novim informatičko-zabavnim sustavom s bežičnom integracijom s pametnim telefonom i s više prostora za prtljagu

Proizvođač automobila Daimler najavio je da će njegov gradski automobil Smart s novim modelom potpuno prijeći na električni pogon čime bi postao prvi brand koji je potpuno prešao na baterijski pogon.

Na frankfurtskom sajmu automobila koji se održava od 11. do 21. rujna gradski minijaturni automobil pojavit će se s poboljšanim dizajnom i smanjenim rasponom motora.

IAA - Kretschmann | Autor: Arne Dedert/DPA/PIXSELL Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL

To je  zbog toga što će se Smart Fortwo, koji postoji u izvedbi coupea i convertiblea, te Forfour pojaviti isključivo s električnim motorom od 60 konjskih snaga i dosegom od 159 kilometara.

Stari motori na unutarnje izgaranje završit će u muzeju, najavljuje proizvođač.

Nova generacija dva malena modela razlikovat će se od starijih po izmijenjenim izgledima farova i novom rešetkom radijatora.

International Motor Show Germany - Mercedes Benz | Autor: Uli Deck/DPA/PIXSELL Foto: Uli Deck/DPA/PIXSELL

Unutrašnjost će biti modernizirana novim informatičko-zabavnim sustavom s bežičnom integracijom s pametnim telefonom i s više prostora za prtljagu.

Daimler nije objavio kada će se novi modeli Smarta pojaviti na tržištu kao ni njihovu cijenu.

Komentari (21)
  • Dok elekricne igracke za "ekoloski osvjestene" nece imati autonomiju diesela, beskorisne su. A i njihova proizvodnja i odrzavanje daleko vise zagadjuje nego ijedan dieselski automobil - tako da je sve ovo samo jedna losa reklama za naivne i one koji ne poznaju tehnologiju.

    11. 9. 2019,   07:41
  • Nitko ne kupuje električne aute,nisu zanimljivi ni lopovima,a polovnog nećeš nikad prodat....

    10. 9. 2019,   17:31
  • Pošto je tak mali,mogli su mu i neke pedale ubacit,pa neka bude electro-fitness model

    10. 9. 2019,   17:23