Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ništa nije džabe: Iz WhatsAppa stiže vijest koja će vas naljutiti

None Foto: Dado Ruvic

U Facebooku su pronašli način da zarađuju i od WhatsAppa kojeg su platili 19 milijardi dolara. Sada su potvrdili da će korisnicima u Statuse, opciju koja radi kao Instagram Stories, prikazivati reklame

WhatsApp je dugo bio oaza lišena dosadnih reklama i oglasa, ali znalo se da će tomu kad tad doći kraj. A sada je stigla i službena potvrda da su gazde iz Facebooka otkrile kako zarađivati i na megapopularnoj aplikaciji za slanje poruka. 

Ipak je vrijeme da WhatsApp vrati dio od 19 milijardi dolara koliko su za njega dali 2004. godine. 

FILE PHOTO: The WhatsApp app logo is seen on a smartphone in this illustration DA NE ODU U ZABORAV Nova promjena u WhatsAppu: Spasite si poruke od brisanja

Potpredsjednik WhatsAppa Chris Daniels potvrdio je The Economic Times kako će uskoro početi s prikazivanje oglasa na kartici za 'Statuse'. 

Foto: WhatsApp

- Stavljat ćemo oglase u 'Statuse'. To će biti primarni način monetizacije, ali i prilika da klijenti dođu do ljudi na WhatsAppu - rekao je Daniels. 

Statusi na WhatsAppu funkcioniraju slično kao Stories (Priče) na Instagramu ili Facebooku ili kao Snapchatu. Korisnici mogu objaviti kratke postove i videa koja nestaju unutar 24 sata. Na Snapchatu se oglasi mogu prikazivati između priča, a Instagram ima sponzorirane objave koje se prikazuju korisnicima. 

Phone stock BUDITE SIGURNIJI WhatsApp se bori protiv lažnih vijesti, dodali su korisnu opciju

Ne zna se kad će točno ovo stići, a ranije se spominjala sljedeća godina, prenosi USA Today.

Komentari (33)
  • Statuse ionako ne koristim, kao niti 90% korisnika, pa tamo mogu trpat kaj hoće.

    2. 11. 2018,   14:12
  • Wapp je za poruke ne za j.bene storye

    2. 11. 2018,   14:07
  • Kakve statuse. To niko i ne koristi

    2. 11. 2018,   14:51