Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Njemačka i Indija žele zajedno razvijati umjetnu inteligenciju

None Foto: Pixell

Područja na kojima želim dublje surađivati su umjetna inteligencija i digitalna transformacija. Indija na ovom poljima posjeduje veliki potencijal, rekla je Merkel. Predstavnici dviju vlada potpisali su više 20 sporazuma

Njemačka i Indija nastoje poboljšati gospodarsku suradnju, posebno u umjetnoj inteligenciji, digitalizaciji i zaštite klime, rekla je u petak u New Delhiju njemačka kancelarka Angela Merkel.

- Prisutna je želja da na rastućem indijskom tržištu budemo još prisutniji, posebice što se tiče infrastrukture - rekla je Merkel nakon sastanka s indijskim premijerom Nerendrom Modijem.

Dodala je kako postoji veliki potencijal za intenziviranje gospodarskih odnosa Njemačke i Indije.

- Područja na kojima želim dublje surađivati su umjetna inteligencija i digitalna transformacija. Indija na ovom poljima posjeduje veliki potencijal - rekla je Merkel.

German Chancellor Angela Merkel is welcomed upon her arrival at an airport in New Delhi DVODNEVNI POSJET Merkel otputovala u Indiju: Želimo pojačati demokraciju

Modi je istaknuo kako je suradnja Njemačke i Indije "strateški važna" i podsjetio na suradnju u borbi protiv terorizma i ekstremizma kao i unutar međunarodnih organizacija.

Angelu Merkel je okarakterizirao kao "veliku prijateljicu Indije".

Predstavnici dviju vlada potpisali su više 20 sporazuma, uključujući one o zaštiti okoliša i razvoju umjetne inteligencije.

Cilj Njemačke i Indije je i povećanje udjela obnovljivih izvora energije u energetskoj opskrbi. S Merkel su, osim brojnih ministara, u Indiju doputovali i mnogi predstavnici njemačkog gospodarstva.

Njemačka kancelarka će tijekom dvodnevnog posjeta obići i memorijal posvećen Mahatmi Gandhiju, borcu za neovisnost Indije od Velike Britanije čija se 150. godišnjica obilježava ovih dana.

ŽELJEZNA LADY INDIJE Ubili su je tjelohranitelji, sin ju je naslijedio, ubili su i njega...

Uoči posjeta Indiji, odbor njemačkog parlamenta za ljudska prava od Merkel je zatražio da u razgovoru s Modijem tematizira i povrede ljudskih prava, osobito u većinski muslimanskim dijelovima zemlje poput Kašmira.

Komentari (15)
  • Ljudi su slijepci sa glavama u pijesku. Svjetske vlade pripremaju teren za Čip(Biblijski zig zvijeri) .. 3svj rat na vratima, antikrist se pojavi kao mirotvorac, ..klimatske promjene su blaga forma Bozije kazne ...franjo vodi K. Crkvu u propast (testiraju se pravi vjernici i Bozija Celjad ) :) Pozz xx

    1. 11. 2019,   22:54