Obavijesti

Tech

Komentari 20

Note 9 - izdržljiva baterija, Bluetooth olovka i Fortnite

Note 9 - izdržljiva baterija, Bluetooth olovka i Fortnite
1

Uz novi Samsungov flagship sa zaslonom od 6,4 inča, osjetno izdržljivijom baterijom od 4,000 mAh, kamerom koja fotografije popravlja umjetnom inteligencijom predstavljena je suradnja s tvorcima Fortnitea

VIDEO

Samsung je u New Yorku na prezentaciji Galaxy Unpacked predstavio nove uređaje, a zvijezda programa bio je novi Galaxy Note 9. Predstavljeni Galaxy Note 9 ima veći zaslon od prethodnika - 6,4 inčni SuperAMOLED Infinity Display. Inovacija je i baterija od 4,000 mAh, što je pomak od 700 mAh u odnosu na raniju verziju Notea.

Zvuk ide preko stereo zvučnika AKG s Dolby Atmos podrškom. Skener otiska prsta sada se nalazi ispod kamere, a u Samsungu su ponosni i na novu kameru koju korištenjem umjetne inteligencije prepoznaje predmete i po potrebi dodaje boju i popravlja fokus.

Hit je S Pen olovka s Bluetoothom 

Na tržište stiže u varijanti sa 128GB i 512GB, no SD karticama memoriju je moguće pojačati sve do impresivnih 1TB. Galaxy Note 9 stiže sa 6GB RAM-a, opremljen Qualcommov Snapdragon 845 procesorom i podrškom za najbrže brzine mreže dostupne na tržištu (do 1.2 GB/s). Phablet je opremljen Samsungovim Water Carbon Cooling sistemom i AI algoritmom za prilagođavanje performansi za dugoročno stabilnu izvedbu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predstavljena je i nova verzija S Pen digitalne olovke s Bluetoothom koja u ovoj verziji može služiti i kao daljinski upravljač za fotografije, puštanje glazbe, a radi i sa sučeljem DeX koji mobilne uređaja pretvara u stolna računala. 

Novitet je i to što s novim Galaxyjem stiže i Fortnite za Androide, trenutno najpopularnija igra na svijetu koju igra više od dvije i pol milijardi ljudi.

- Note serija je oduvijek sinonim za premium tehnologiju i inovacije koje definiraju industriju, a ni Galaxy Note 9 nije iznimka. Dizajniran je prema željama i potrebama korisnika i pruža visoku razinu snage i inteligencije. Zaljubljenici u Note seriju Samsungovi su najvjerniji korisnici. Znamo da oni žele maksimalno iskoristiti prednosti svojih Note uređaja, a Galaxy Note 9 je jedini pametni telefon koji u potpunosti drži korak s njihovim užurbanim stilom života - istaknuo je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija u Samsung Electronics.

Samsungov flagship na tržište dolazi u četiri zanimljive boje: Ocean Blue, Lavander Purple, Midnight Black i Metallic Copper. Cijena uređaja u Sjedinjenim Državama iznosit će 1.000,00 dolara za verziju s 128GB te 1,250 dolara za 512GB. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...