Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MUP upozorava: 'Fejsom kruži nova prijevara, ne nasjedajte!'

None Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice...

MUP je u petak izvijestio da su zaprimili više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama čiji je cilj pribavljanje osobnih podataka on-line žrtava i njihova zlouporaba.

- Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa 'sviđa mi se'/ 'like', podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice - objašnjava MUP.

- Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe -  izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

MUP stoga upozorava korisnike Facebooka da ne dijele takve objave na vlastitim Facebook stranicama te svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šalju putem društvenih mreža ili elektroničke pošte.

Komentari (40)
  • ovo s tim sretnim dobitnikom se na internetu seta godinama, zaista moras biti naivan ko pegla da pusis te poruke :D

    2. 11. 2018,   10:44
  • Kada će policija početi upozoravati građane na HDZSDP prijevare?

    2. 11. 2018,   10:56
  • Ja da im posaljem svoju sliku još bi mi pare donirale za plasticne operacije, bemti pasa sto sam ruzan...

    2. 11. 2018,   11:08