Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nove igre i turniri: Velik tjedan za gaming scenu u našoj regiji

Iza nas je izuzetno bitan tjedan za hrvatsku i regionalnu gaming scenu, a evo i svega što ste možda propustili!

Nakon povijesnog uspjeha u vidu ovoljetnog trijumfa nad trostrukim svjetskim prvacima, balkanska eSportska momčad CR4ZY sada odlazi na sljedeći turnir u Counter-Strike: Global Offensiveu, a cilja na nagradni fond od čak 60.000 eura.

Za to vrijeme, poznati zagrebački studio Little Green Men Games napokon je izdao svoju dugoočekivanu znanstveno-fantastičnu avanturu Starpoint Gemini 3, i to po iznenađujuće povoljnoj cijeni.

Pogledajte 27. Weekly Byte:

To su samo neke od brojnih vijesti koje su zadnjih dana obilježile gaming scenu u Hrvatskoj i regiji. Kompletan pregled najvećih ovotjednih događanja u industriji videoigara možete pogledati iznad u 27. epizodi Lvl8.-ovog infotainment serijala Weekly Byte.

Danas je također izašao NBA 2K20, novi nastavak megapopularnog serijala košarkaških simulacija, a gameri i gamerice diljem svijeta sljedećeg će tjedna dočekati čak dva visokobudžetna naslova - Borderlands 3 i Gears of War 5 koji stižu na PC i (neke) konzole 13., odnosno 10. rujna.

Pogledajte najavni trailer za epsku hrvatsku avanturu Starpoint Gemini 3:

Danas i sutra također se odigravaju nova kola Fortnite i League of Legends turnira Esports prvenstva Hrvatske, a uskoro počinje i FIFA 20 natjecanje u sklopu iste inicijative koja za cilj ima promoviranje gaminga kao zanimanja te industrije ogromnog ekonomskog potencijala za Lijepu našu.

Finale Esports prvenstva Hrvatske odigrat će se sljedećeg mjeseca u Stablu znanja, tj. prostorijama zagrebačkog Studentskog centra, a unatoč nagradnom fondu od pet znamenki, ovaj turnir bez presedana u potpunosti je oslobođen plaćanja kotizacija, i to zahvaljujući njegovim glavnim sponzorima: Trikoderu, Shake&Takeu i Dorini.

Komentari (5)
  • Cijeli život ne možeš zaraditi toliko koliko može jedan klinac na samo jednom ovakvom turniru. Bravo klinci. Tko radi taj i nema.

    6. 9. 2019,   15:19
  • Možetemi : Šta ti ne igraš video igre? Pa bi i ti mogao zaraditi puno novaca. Pa bi prestao kukati. Što je najlošije u Hrvatskoj nigdje ne možeš dobiti sponzorstvo za neko takmičenje u video igrama. To je žalosno i jako čudno. Zar te firme ne bi htjele da budu sponzori u tim turnirima , i da ih čuju drugi ljudi?

    8. 9. 2019,   16:52