Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi AOC monitor od 27 inča dizajniran je za prave gamere

None Foto: AOC 5

Kako bi igrači lakše prenijeli svoje monitore na LAN zabave ili turnire, AG273QX je opremljen ručkom za nošenje i pruža jednostavnu montažu jednim klikom

AOC je jučer predstavio novi 27-inčni gaming monitor (AG273QX) iz treće generacije AGON linije, a dolazi s uvjerljivim gaming značajkama, koje uključuju brzinu osvježavanja od 165 Hz i vrijeme odziva od 1 ms (MPRT). Opremili su ga 27-inčnim VA panelom u QHD (1440p) rezoluciji za puno jasnije detalje i bogat kontrast, a posjeduje i AOC Wide Colour Gamut i VESA DisplayHDR 400 certifikat za živopisne i još prirodnije boje. Njegova AMD FreeSync 2 HDR podrška omogućuje stvarne slike bez ulaznog kašnjenja i uklanja poteškoće u prikazu.

AOC AG273QX

Foto: AOC

Brzina osvježavanja od 165 Hz s vremenom odziva piksela od 1 ms (MPRT) znači da će igrači vidjeti glatke animacije i lakše pratiti kretanja svojih protivnika.

27 inčni VA panel u QHD rezoluciji (2560 x 1440) koristi izvorni omjer statičkog kontrasta 3000:1 s dubokim, crnim nijansama. Dodatnoj visokoj rezoluciji i bogatom kontrastu pridodaje i VESA DisplayHDR 400 podrška, što znači da monitor može dostići vrhunac svjetline od 400 nita. Monitor točno reproducira HDR sadržaje, poput svijetlih bljeskova i eksplozija različitih nijansi u tamnom igračkom svijetu. AMD FreeSync 2 HDR značajka omogućuje mapiranje HDR tonova s ​​niskim kašnjenjem, kompenzaciju niskog broja prikazanih slika (Low Framerate Compensation, LFC) što omogućuje igranje bez poteškoća u prikazu. 

Ravan, VA panel s tri strane skoro bez okvira dobro je prilagođen igračima koji preferiraju uobičajene ravne zaslone. Kako bi igrači lakše prenijeli svoje monitore na LAN zabave ili turnire, AG273QX je opremljen ručkom za nošenje i pruža jednostavnu montažu jednim klikom bez vijaka. AG273QX se također isporučuje s dvostrukim držačima za slušalice sa svake strane i prilagodljivim RGB Light FX lampicama sa stražnje strane, što pridonosi personaliziranom osjećaju. 

Foto: AOC

Obožavatelji FPS igara posebno će cijeniti DialPoint opciju, AOC-ov pokazivač cilja, koji postavlja  na sredinu ekrana ako u igri nema nijednog. Nadalje, AOC Shadow Control opcija može se podesiti u OSD izborniku za osvjetljavanje tamnih područja ili potamnjene svjetlijih područja, a AOC Game Color omogućuje povećanje ili smanjenje zasićenosti boje i razine sive boje. Tri unaprijed konfigurirana (FPS, Racing, RTS) i tri korisnička prilagodljiva načina igre nude jednostavan pristup korisnim postavkama. Ažurirani OSD u seriji AGON 3 omogućuje jednostavno podešavanje postavki, a korisnici čak mogu upotrebljavati i G-Menu softver za dodatna podešavanja bez korištenja OSD tipki.

AOC AGON AG273QX bit će dostupan u studenom 2019. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od  3.779 kuna (bez PDV-a).

Komentari (1)
  • Maloprodajna cijena od 3779kn bez PDVa? To je onda veleprodajna cijena. Maloprodajna cijena je uvijek sa PDVom..

    28. 10. 2019,   06:26