Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi crossover A1 Citycarver je ljetno iznenađenje iz Audija

None Foto: Audi 11

Mali mješanac između gradskog auta u SUV-a jedinstven je auto u klasi. Niti jedan premium konkurent ne nudi nešto slično. Također Citycarver je potvrda da se tiho najavljivani Q1 vjerojatno nikad neće 'dogoditi'

Ljeto je u automobilskoj industriji 'sezona kiselih krastavaca'. Noviteti su rijetki i kada se pojave privuku veliku pažnju. Tako je i s A1 Citycarverom koji je ljubitelje automobila potpuno iznenadio, djelomično zbog toga što je rijetko tko vjerovao u priče o malom SUV-u iz Audija, a djelomično zbog toga što nosi čudno ime koje do sada u Audiju nisu koristili. 

Foto: Audi
Ipak ovo nije pravi SUV, više crossover, ušminkani gradski auto s malo poboljšanim terenskim sposobnostima i stoga se i ne zove Q1, već je dobio potpuno novi naziv. A1 Citycarver je dugačak 404 centimetara i zasnovan na novom A1 Sportbacku koji je dobio karoserijske dodatke koji bi ga trebali štititi na terenu, ali čija prvenstvena zadaća je da automobil izgleda moćnije i bolje. Poboljšane terenske sposobnosti A1 Citycarver zasluga su novog ovjesa zbog kojeg je auto od podloge udaljen 3,5 centimetara više. Tako povišen ovaj A1 pomalo nalikuje na simpatični mali SUV. 

Audi A1 citycarver | Autor: Audi Foto: Audi
U unutrašnjosti praktično nema razlika u odnosu na klasični A1 Sportback. Dizajn, ponuda prostora, prtljažnik u koji stane 335 litara, sve je to isto. Slično je i s ponudom razina opreme, uz osnovnu nude se linije advanced, design selection i S line. 

Audi A1 citycarver | Autor: Audi Foto: Audi
Audi za sad skriva koji će se motori nuditi u kombinaciji s Citycarverom, no vrlo vjerojatno će to biti 1-litreni trocilindrični motori snage 95 i 115 KS, kao i kod Sportbacka. Više detalja saznat ćemo uskoro jer iz Audija su objavili da narudžbe počinju tijekom kolovoza,a isporuke kupcima će započeti tijekom jeseni. 

Audi A1 citycarver | Autor: Audi Foto: Audi

Komentari (4)
  • Ne bih rekao da je jedinstven u klasi, naime ne nudi 4x4 pogon a jedini u toj klasi u Europi koji nudi 4x4 pogon je Suzuki Swift (iako nešto kraći i nije "premium") a i duplo je povoljniji.

    2. 8. 2019,   14:30
  • Osnovni model 33.000€ 😂

    2. 8. 2019,   14:19
  • super 😊

    2. 8. 2019,   12:09