Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi ministar prometa: Nema prepreka za uvođenje vinjeta

None Foto: PIXSELL

Novi ministar Oleg Butković za Auto start je govorio o najvažnijim koracima u svom resoru, a među njima su vinjete koje bi mogle donijeti puno veće prihode

Vinjete već za nekoliko mjeseci? Lako je moguće. Oleg Butković, član Predsjedništva HDZ-a, dobio je povjerenje Tihomira Oreškovića, mandatara nove Vlade! Novoimenovani ministar prometa u ekskluzivnome je razgovoru za Auto start nedavno predstavio ideje koje bi iz temelja trebale razdrmati postojeći sustav naplate autocesta, odnos prema ridikuloznoj ideji o njihovoj prodaji, ideje o nacionalnome programu sigurnosti u prometu, o mjerama koje bi trebale podmladiti hrvatski vozni park čija je prosječna starost 13,6 godina!

Sve je i prije nekoliko mjeseci upućivalo kako će se morati na jedan sasvim drugčiji način tretirati promet, a posljednje vrijeme čak je i sada već bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić ostavio mogućnost da vinjete budu jedno od središnjih pitanja, da se preispita odluku o prodaji autocesta stranim koncesionarima.

Cijeli tekst pročitajte na Autostart.hr

Komentiraj, znaš da želiš!