Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi Rimčev auto ima najbolju bateriju i vozit će samostalno?

None Foto: Rimac automobili 3

Procurili su novi detalji vezani uz Rimčev hiperautomobil. Premijera koji je poznat kao Concept Two bit će 6. ožujka u Ženevi, kada ćemo saznati kako auto izgleda, ali i koliko istine ima u ovim glasinama

Jedna od najvećih zvijezda na salonu automobila u Ženevi ove će godine biti hrvatski auto, nasljednik Rimčevog Concepta one. Iz izjava koje su posljednjih godinu dana stizale iz Rimac automobila jasno je da bi novi model mogao postati najimpresivniji i najbrži električni automobil na svijetu.

Foto: Rimac automobili

Novi detalji koje donosi britanski Autocar zaista su zapanjujući. U britanskom magazinu tako tvrde da su iz pouzdanog izvora saznali da će Concept Two biti opremljen baterijom kapaciteta 120 kWh, što će biti baterija najvećeg kapaciteta na svijetu među cestovnim automobilima. Top modeli Tesle trenutno koriste bateriju od 100 kWh, a prethodni Concept One ima kapacitet od 84 kWh, Zahvaljujući novoj bateriji doseg auta bi se trebao povećati na oko 500 kilometara.

SENZACIJA IZ HRVATSKE Naše, a svjetsko: Novi Rimac bit će najbrži auto na svijetu

Autocar također navodi gotovo nevjerojatnu informaciju da će "Concept Two" (ili kako će mu već biti službeno ime) imati sustav autonomne vožnje četvrte razine što znači da bi automobil mogao voziti potpuno samostalno u gotovo svim situacijama koje se mogu dogoditi na cesti. Toj informaciji je ipak teško vjerovati jer aktualni model Tesle ima tek drugu razinu, dok najnapredniji serijski auto u pogledu tehnologija autonomne vožnje, novi Audi A8 ima sve preduvjete za treću razinu, no još koristi drugu razinu. Ako je ta informacija istinita tvrtka Rimac je napravila nevjerojatan pothvat i u tehnologijama autonomne vožnje prestigla čitav automobilski svijet koji je u ovaj segment za sada uložio milijarde eura. Koliko istine ima u ovim informacijama znat ćemo početkom ožujka kada je premijera automobila u Ženevi. 

Foto: Filip Filkovic Philatz

 

Komentari (111)
  • sprdajte se vi koliko hocete... u drugim drzavama bi bili ponosni na tako nesto, ali Hrvati ionako samo znaju pljuvati i u tome ima nema premca

    13. 2. 2018,   19:57
  • Kako vi ne razumijete da rimcu nije ni cilj masovna proizvodnja pristupačnih automobila več razvitak tehnologije i zarada na toj tehnologiji. Ako je istina samo od patenta i prodaje tehnologije će zgrnuti milijune! Zasluženo.

    13. 2. 2018,   19:02
  • To je reklama samo, zarađuje ogromnu lovu na baterijama. Nek ti je sa srećom! Poz

    13. 2. 2018,   19:57