Obavijesti

Tech

Komentari 31

Novo lice: Ove Yugiće, Peglice i Stojadine bi vozili svi, pa i vi...

Novo lice:  Ove Yugiće, Peglice i Stojadine bi  vozili svi, pa i vi...
12

Automobili poput Fićeka, Stojadina i Peglice sve su rjeđi na našim cestama, a nekada su upravo oni bili zaslužni za mobilizaciju bivše države

VIDEO

Mnogi se vole prisjetiti starih legendi pa tako nije čudno da prilično često dobijemo render, kako bi izgledala moderna verzija određenog starog automobila s ovog područja. Upravo zato smo odlučili pronaći najzanimljivije rendere modernih verzija automobila iz bivše države, piše Autostart.  

Fiat 600/Zastava 750  

Nakon što je poznati talijanski mališan Fiat 500 dobio nasljednika, mnogi dizajneri su odlučili rekreirati i Fiat 600, prema kojemu je napravljena Zastava 750 ili poznatiji kao Fićek. Moderna verzija automobila, koji je mobilizirao Jugoslaviju, dijelio bi motore i platformu s Puntom, a prema predloženom dizajnu, dijelio bi i mnogo značajki s novim Fiatom 500. 

Fiat 126P i 127

Za razliku od prethodno navedenog modela 600, s renderom Peglice, dizajneri su odlučili oživjeti mnogo starih značajki, poput motora postavljenog straga i općenitog vanjskog dizajna. Također, 126P nije dobio dodatan par vrata kao Fiat 600, nego je zadržao izvorni dizajn. 

Uz sam bok Peglice, bio je i Fiat 127, koji je također dobio svoj render. Za razliku od dizajna modela 126P, dizajneri su 127-ici dali prilično realnije linije za modernu verziju te se čak jedno vrijeme pričalo o mogućem povratku tog modela, ali to nažalost nikad nije ostvareno.  

Yugo 

Yugo je svjetski najpoznatiji Zastavin model, koji je čak dospio i na američko tržište. Stoga je u posljednjih nekoliko godina napravljen cijeli niz njegovih rendera od onih s različitim modifikacijama do modernih verzija. Mi smo odlučili izdvojiti najzanimljiviju modernu verziju koja bi također trebala dijeliti platformu s Fiatom Punto. Zanimljivo je kako bi imao pet vrata, s time da se zadnja vrata otvaraju nasuprot.

Zastava 101

Render koji nas je i potaknuo na ovu temu je upravo onaj modernog Stojadina. Prije nekoliko dana, dizajner Mihael Merkler je napravio modernu verziju Zastave 101, koja poprilično podsjeća na mini verziju Chevrolet Camara. Osim toga, prema dizajneru ga pokreće 5,0-litreni motor V8, koji razvija 600 konjskih snaga. Dosta detalja iznimno podsjeća na staru Zastavu i novog Camara, a tu su posebno istaknuta i moderna LED svjetla, nova maska i oštrije linije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu