Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Obnovio ga: 'S Fićom starim 63 godine pretječem i BMW-e'

None Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell/Čitatelj 24sata 7

Prijateljica i ja vraćale smo se iz Zadra za Zagreb. Po lijevom traku dojurio je Fićo te nas pretekao - rekla je čitateljica dodavši kako mu se čak i jedan BMW maknuo s puta

Auto je proizveden 1955. godine, a kupio sam ga prije 25 godina u Austriji i obnovio, kaže nam Senad Eminović, koji je iz Austrije “potegao” do Šibenika, gdje je sudjelovao na Drugom međunarodnom Fića skupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad se u nedjelju vraćao u Spittal na Dravi, po autocesti je obilazio sve redom.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

- Prijateljica i ja vraćale smo se iz Zadra za Zagreb. Po lijevom traku dojurio je Fićo te nas pretekao - rekla je čitateljica dodavši kako mu se čak i jedan BMW maknuo s puta.

Foto: snimio čitatelj/24sata Eminović je u Fiću ugradio motor od 850 kubika te mu je dodatnim radovima jačinu s 32 konja podignuo na 40. Troši devet litara.

Eminović kaže kako mu Fićo predstavlja veliku ljubav.

- Vozim ga samo po lijepom vremenu, od travnja do rujna. Kad sam doma, stalno nešto na njemu pritežem ili popravljam.

Kad sam ga kupio, imao je standardni motor od 750 kubika.

'SMIJALE SMO SE DO ZAGREBA' 'Vozile smo 130 na sat na A1, kad ono pretiče nas jureći Fićo'

Poslije sam u njega ugradio motor od 850 kubika. Ti motori jačine su 32 konja, no ja sam dobio 40. Stavio sam, naime, veće klipove i ventile, na glavi motora proširio sam kanale, a stavio sam i poseban auspuh - kaže nam Eminović.

Sad s njim može “potegnuti” od 130 do 140 km na sat i tako voziti dva sata da se ne pregrije.

- Prije tri godine sam s njim išao u Albaniju, a prije dvije u Bugarsku. Kad sam se vraćao iz Bugarske, prošao sam 810 km u jednom danu - rekao nam je Eminović, koji je s autom prošao gotovo cijelu Europu osim Skandinavije. Fiću je u 25 godina lakirao dvaput. Auto je prešao 155.000 kilometara.

Komentari (139)
  • Svaka cast na autu i na dibrom izgledu. Pravi je "sleeper". A ne one budale sta stavljaju brdo naljepnica sa besmislenim spojlerima na auto i auspuh da se cuje ko ferrari a unutra motor 50ks i bahate se po cesti. Najcesce "seljacine" sa navedenim karakteristikama voze alfe, golfove, civice i hebeni punto.

    4. 6. 2018,   20:26
  • Neka ga taj fićek još dugo godina dobro služi.

    4. 6. 2018,   20:37
  • Svaka čast majstore! A mi i dalje neznamo proizvesti ni tačke.

    4. 6. 2018,   20:23