Obavijesti

Tech

Komentari 21

Hrvatski školarci odnijeli kući više od 30.000 kuna nagrada

Hrvatski školarci odnijeli kući više od 30.000 kuna nagrada
26

Velikim finalom u Zagrebu je u subotu završilo Esports prvenstvo Hrvatske. Više od 30 natjecatelja koji su predstavljali obrazovne institucije u Republici Hrvatskoj borilo se u FIFA-i, Lol-u i Fortniteu za nagrade

VIDEO

Osjećaj je odličan, ali iskreno, očekivao sam pobjedu, jedino s tim stavom možeš doći do uspjeha. Teško je opisati koliko sam sretan. ispričao nam je Danijel Roglić nakon pobjede na FIFA ljestvici na finalu Esports prvenstva Hrvatske u organizaciji Lvl8.-a i UVI Playa.

POGLEDAJTE PRIJENOS FINALA:

Prvo mjesto na League of legends ljestvici osvojio je FOI.

- Ove godine smo se već natjecali na sveučilišnom esports natjecanju i osvojili ga, to nam je dalo puno samopouzdanja i očekivali smo pobjedu. Čestitao bih protivnicima, drugi meč je bio stvarno napet -  rekao nam je Jesper77, kapetan FOI-ja.

- Trudili smo se tijekom kvalifikacija, imali smo i sreće u jednu ruku, svaka čast ekipama koje su se natjecale tu s nama. Nagradu ćemo vjerojatno potrošiti na stolac ili monitore - prokomentirao uspjeh svog tima Arcadex, jedan od osnivača F5 Esports tima koji je predstavljao Hoteljersko turističku i ugostiteljsku školu iz Pule i odnio prvo mjesto u Fortniteu.

POGLEDAJTE KRATKI PRESJEK NATJECANJA:

Pokretanje videa...

01:04

 

Esports prvenstvo Hrvatske je natjecanje u videoigrama za polaznike obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj, a posebnost mu je to što je svatko tko se plasirao u finale kroz dva mjeseca kvalifikacija kući odnio nekakvu nagradu. Za League of legends nagrada je iznosila 7.000 kuna, za Fortnite 5.000 kuna, za FIFA-u 3.000 kuna, a oni koji nisu osvojili prvo mjesto, pehar i financijsku nagradu, kući su odnijeli gaming periferiju. Natjecanje se odvilo s tako vrijednim nagradnim fondom a bez ikakvih kotizacija zahvaljujući partnerima prve sezone Esports prvenstva Hrvatske, Coca Coli, Krašu, Trikoderu, Makro Mikru i Pizz'upu.

Mnoštvo nagrada podijeljeno je i publici. Sretni gledatelji su osvojili dvije Playstation konzole i deset gamepadova.

Lvl8. je već najavio iduću sezonu u prvoj polovici 2020. godine.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Mark, jesi se našikao bunike?! Objave o Milanoviću i Ustavnom sudu fejs proglasio nasiljem!
ŠTO JE SAD OVO

Mark, jesi se našikao bunike?! Objave o Milanoviću i Ustavnom sudu fejs proglasio nasiljem!

Naša je tehnologija pokazala da objava izgleda kao druge koje krše naše Standarde zajednice po pitanju Nasilan i uznemirujuć sadržaj, kažu nam iz Mete

Približava nam se Vražji komet: Veći je od Mount Everesta, a vidi se jednom u 70 godina
SPEKTAKL NA NEBU

Približava nam se Vražji komet: Veći je od Mount Everesta, a vidi se jednom u 70 godina

Komet 12P/Pons-Brooks najbolje bi se trebao vidjeti krajem ožujka, ali na mračnim mjestima koja nisu zagađena svjetlošću. Sljedeći put bi trebao biti vidljiv tek 2095. godine
Čudovišta, vampiri i asteroidi: Teorije zavjere stvorene AI-om preplavile društvene mreže...
NAJAVLJUJU SMAK SVIJETA

Čudovišta, vampiri i asteroidi: Teorije zavjere stvorene AI-om preplavile društvene mreže...

Abbie Richards, istraživačica dezinformacija na TikToku, rekla je da širenje teorija zavjera može biti financijski isplativo kroz "Kreativni program" TikToka.