Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Od kurikularne reforme i Škole za život želimo puno više'

None Foto: Josip Regović/Pixsell 3

Jubilarna 5. konferencija ‘Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska’ održat će se u petak, 15. studenog, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Konferencija 24sata i partneri dovode vrhunske predavače i paneliste

OŠ “Milan Lang” u Bregani lani je uvela jednu od najznačajnijih obrazovnih promjena koja će pomoći razvoju, unapređenju i kvaliteti obrazovnog sustava. Kao jedna od 74 osnovne i srednje škole u cijeloj Hrvatskoj uključili su se u eksperimentalni program “Škola za život”. Uz to, škola je preuzela ulogu kulturnog centra u Bregani te se sva događanja u mjestu zadnjih godina događaju u školi, a svi zaposleni su vrlo aktivno uključeni u društvena događanja tamošnje zajednice.

Ravnatelj Igor Matijašić i sam je nekoć bio učenik te škole. U prosvjeti radi punih 18 godina, a zadnjih šest je ravnatelj.

Foto: Josip Regović/Pixsell Matijašić će 15. studenog na konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” u organizaciji 24sata sudjelovati na prvoj od tri panel rasprave naziva “Reforma 2019.: Što smo htjeli, a što dobili?”. U razgovoru s kolegama iz struke, publici će pokušati približiti sve prednosti, ali i izazove u provođenju reforme u njegovoj matičnoj školi.

Foto: 24sata.hr Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava i jedina sustavna kampanja za bolje obrazovanje. Ove godine održat će se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma tijekom trajanja Interlibera, vodećeg međunarodnog sajma knjiga. Brend 24sata već se pet godina, odnosno čak 1839 dana bori za bolje obrazovanje u Hrvatskoj.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentari (57)
  • meni ova skola za zivot bas bezveze.....kcer mi krenula ove godine po tom sistemu a sin mi je po starom i definitivno sin bolje uci.....evo skola traje mjesec i nesto a kcer do sad jedino ima u skoli koristenje bojica i bojenje....nit uce slova...nit pisat nit citat......ovak gledam mlade generacije to sve polu pismeno a s ovom skolom za zivot dobit cemo nepismene

    16. 10. 2019,   14:04
  • Eto nama škola za život. Što nam to uče djecu - gazi preko svih, ucjenjuj, brini samo za sebe.... to su vrednote koje naši prosvjetni radnici uče djecu. Ne bi me čudilo da sutra učenici idu u štrajk tražeći povećanje ocjena.

    16. 10. 2019,   11:43
  • Katastrofa. 'Škola za život' se svela na samoučenje s interneta, jer u udžbenicima pola toga ne piše što se traži da se zna. Djecu se ne uči, nego ih se maltretira da sama uče kod kuće. I što je najgore, nema nikakve referentne točke za koju se mogu uhvatit, nikad nemaju usporedbu svojeg znanja u odnosu na neku normu, jer norme nema. Norma bi trebao bit udžbenik, a to više nije. Internet ne može bit norma, jer tu ima svega i svačega. I točnog i netočnog. I nema kraja. Internet je beskonačan. Uostalom, zašto bi svako dijete doma imalo kompjuter sa pristupom internetu. Čemu onda služe udžbenici? Po ovome su sva djeca slobodno mogla upisat dopisnu školu i učit kod kuće s interneta.

    16. 10. 2019,   14:32