Obavijesti

Tech

Komentari 3

Od njega cure sline: Hrvatski 'Atlas hrane' želi osvojiti svijet

Od njega cure sline: Hrvatski 'Atlas hrane'  želi osvojiti svijet
1

Projekt TasteAtlas u razvoju je već tri godine, a iza njega stoji Matija Babić. Dosad imaju oko 10.000 jela u bazi, ali projekt nikad neće biti gotov, istaknuo je Babić za veliki Mashable

VIDEO

Tražite li inspiraciju u otkrivanju novih kuhinja ili jednostavno želite otkriti koja su popularna jela u gradu koji ste posjetili, Taste Atlas želi biti vaše glavno web odredište. Ova stranica tako će vam reći koje je jedno od najpopularnijih jela u Angoli ili za čime luduju Islanđani. No otkrit će vam i najbolje delicije i vina iz svih hrvatskih krajeva, jer iza projekta stoji Indexov Matija Babić. 

Projekt je u razvoju već tri godine, a njihov katalog popisao je oko 10.000 jela i oko 9000 restorana u kojima ih možete isprobati.

Klik na određeno jelo iz nekog grada otkrit će vam njegovu povijest i kako se sprema, ali i gdje ga možete isprobati. Za veliki Mashable Babić je ispričao kako se ne natječu s Googleovim kartama ili Michelin vodičima, jer oni imaju i edukativnu komponentu i žele preporučiti što je stvarno dobro za probati u nekom području, a ne nužno ekstremno skupo ili popularno među turistima. Mashable ističe kako su neka područja slabo pokrivena, za razliku od nekih poput Italije, na što im je Babić rekao kako TasteAtlas nikad ne može biti gotov. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O TasteAtlasu je pisao i popularni TimeOut pa napominju kako ovaj projekt stoji u suprotnosti sa svijetom food blogera i kritičara koji će često previdjeti odličnu lokalnu ponudu u korist kuhinje koja je izvan dosega običnih ljudi, ali i izvan promocije kakvu guraju servisi poput TripAdvisora.

Babić je za TimeOut istaknuo kako je casu marzu najbizarnije jelo koje su stavili na stranicu, a radi se o siru sa crvima koji je popularan na Sardiniji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle