Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Opet nevolje za iPhone XS: 'Ne puni se dok je ekran ugašen...'

None Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama i forumima, neki uređaji pune se samo kad im je zaslon uključen, a prestanu puniti čim se on ugasi...

Nakon što su prošloga tjedna neki korisnici uočili probleme s prijamom mobilnog i WiFi signala na iPhoneima XS i XS Max kao i s njihovom selfie kamerom, stiže novi problem za Apple. Dio korisnika tvrdi da im se telefoni ne pune ako su u tzv. sleep modu što znači da punjenje ne radi dok je ekran ugašen. 

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama i forumima, neki uređaji pune se samo kad im je zaslon uključen, a prestanu puniti čim se on ugasi. Apple zasad nije komentirao problem koji je, procjenjuje se, mogao nastati nakon sigurnosne nadogradnje iOS-a, piše Daily Mail.

KAMERA PREVIŠE 'PEGLA' Vlasnici iPhonea XS se žale: 'Na selfiejima smo prelijepi...'

Riječ je o softveru koji onemogućava potencijalno hakiranje Appleovih uređaja putem USB-a tako da isključuje utor za punjenje ako se mobitel neko vrijeme ne koristi. Ova značajka uvedena je kako bi spriječili bilo koga da bez šifre provali u neki od Appleovih gadgeta. 

Ovo je već treći problem s najnovijim iPhoneima koji su korisnici uočili. Prije nešto više od tjedan dana, neki su korisnici uočili da im mobiteli primaju lošiji WiFi i 4G signal unatoč tome što je antena sada smještena pri dnu uređaja kako bi se spriječilo da ju korisnik, za vrijeme razgovora, blokira rukom. 

Nakon toga, početkom vikenda, dio se vlasnika novih iPhonea požalio da na selfiejima izgledaju predobro tj. previše "ispeglano".
 

Komentari (39)
  • nemoguce.. a kosta samo 14.856 kn

    2. 10. 2018,   14:46
  • kolko ono košta? ahahahah bravo.

    2. 10. 2018,   14:53
  • Ti si toliko zaljubljen u taj svoj iphone da ne vidiš njegove mane koje su goleme. A da si imalo načitan znao bi da svi flagship androidi imaju bežično punjenje, daleko prije tvog iphonea i brzi punjač u paketu. Koliko si dao para za punjač ? Inače je čak i Pocophone koji dođe 300 € brži na testovima od najnovijeg iPhonea.

    2. 10. 2018,   16:04