Obavijesti

Tech

Komentari 3

Osječka online tržnica: eCeker pun domaće hrane za Essekere

Osječka online tržnica: eCeker pun domaće hrane za Essekere
1

eCeker je dio projekta Camarg koji financira Europska unija, a cilj mu je bolje povezivanje lokalnih proizvođača hrane s kupcima. A oni su i više nego zadovoljni...

VIDEO

Naručio sam žitarice, svježe jabuke i voćne prerađevine, uglavnom biljni meni.

Brzo sam shvatio kako stranica radi, rekao je Željko Špoljarić, zadovoljni kupac proizvoda s osječke internetske tržnice eCeker. 

- Čim se ulogiram, vidim i kad će kupljeni proizvodi biti dostavljeni na adresu koju smo prijavili preuzimajući aplikaciju - dodao je Špoljarić.

eCeker su organizirali Udruga Slap i Razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

- Na projektu radimo od listopada, a prodaja je počela u ožujku. Isprva smo kupljenu robu dostavljali samo u tvrtke, a pojedinačni kupci morali su dolaziti po nju na ‘pravu’ tržnicu. Sad i njima dostavljamo na kućnu adresu. Ako je narudžba veća od 150 kuna, dostava je besplatna - rekao je Tomislav Katančić, projektni menadžer u Udruzi Slap.

eCeker je dio projekta Camarg koji financira Europska unija, a cilj mu je bolje povezivanje lokalnih proizvođača hrane s kupcima. Suradnja s Camargom trajat će do kraja godine, a potom bi eCeker trebao postati komercijalna djelatnost.

- U ponudi imamo 22 proizvođača s više od 150 proizvoda. Korisnici su nam mladi i više je žena. Najviše se traže suhomesnati proizvodi, naročito kulen, te baranjska paprika i sir s vlascem - kaže Katančić.

Najavljuje i suradnju s nutricionistima koji će pisati recepte za, primjerice, srčane bolesnike, sportaše ili trudnice. Po tim će receptima eCeker raditi pakete proizvoda.

Za kupnju se treba registrirati na internetskoj stranici, odabrati proizvode, platiti i čekati da roba stigne u papirnatom cekeru. Samo ime je igra riječima: ceker je lokalizam za košaru ili torbu, a Esseker njemački naziv za Osječanina.

ULJE LJEŠNJAKA

Ulje lješnjaka sadrži vitamine B1 i B6, manje količine ostalih vitamina B, te vitamin E. Po sastavu masnih kiselina slično je ekstra djevičanskom maslinovu ulju.

TIKVINO BRAŠNO

Meso butternut tikve puno je vitamina, čuva oči i stabilizira probavu, a brašno se dobiva sušenjem i ne sadrži gluten pa je dobro za celijakičare.

SVINJSKA MAST

Mast je od mangulice, pasmine svinja koja se uzgaja ekstenzivno i prirodno hrani. Kao oblog ili krema olakšava probleme na koži, kosi i u dišnim putevima.

SUŠENI DUD

Prirodno sladak, sušeni dud je odlična zamjena za šećer. Zdrava je grickalica, a ako se namoči u vodi, lako ga je usitniti i iskoristiti u pripremi hrane.

MIKS ZA KRUH

Mješavine za kruh sadrže sjemenke suncokreta, lana, bundeve, sezam, brašna kokosa i badema... Mogu se kupiti u dva okusa: klasični i s orahom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje