Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ove godine 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' dovodi najbolje

None Foto: kolaž/24sata 8

Jubilarna 5.konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" svoje jubilarno, peto izdanje održat će 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma

Korado Korlević, Blaženka Divjak, Jukka Sinnemäki, Dejan Nemčić, Ivica Lovrić, Snježana Prijić-Samaržija, to su samo neki od stručnjaka, znanstvenika i govornika koje ćemo ugostiti u petak, 15. studenog u Zagrebu, na jubilarnoj petoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, u organizaciji 24sata i partnera.

Foto: 24sata.hr Konferencija je posvećena unapređenju obrazovanja u Hrvatskoj i jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava te jedina sustavna kampanja za bolje obrazovanje. Ovogodišnje peto, slavljeničko, izdanje konferencije bit će u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, tijekom Interlibera, vodećeg međunarodnog sajma knjiga na ovim prostorima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Konferenciju će sa svojim razredom u dosad neviđenom predavanju otvoriti profesor geografije i humanitarac Dejan Nemčić. Kako izgleda školski sat kad ga vodi nevjerojatni entuzijast, moći ćete se uvjeriti u 10.15 sati. Tijekom uzbudljivog putovanja iskušajte i svoje znanje geografije te provjerite jeste li bolji od Dejanovih malih geografa.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL O tome što znači izvrsnost u obrazovanju i visokom obrazovanju razgovarat će se u prvom panelu konferencije “Znanje je IN: Cool je biti pametan”. O tome kako mentoriraju učenike koji postižu međunarodno priznate rezultate govorit će nam nastavnik informatike u MIOC-u Nikola Dmitrović, predsjednik Hrvatskog informatičkog saveza Vlado Lendvaj, profesor u Srednjoj strukovnoj školi Ivan Vlainić te ravnateljica I. gimnazije u Zagrebu Dunja Marušić Brezetić.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Malo prije podneva priključite se još jednom obrazovnom putovanju još jednog entuzijasta. Ovaj gost dolazi nam iz Finske, a svoja iskustva u radu s djecom Jukka Sinnemäki predstavlja već godinama diljem svijeta. Zašto i kako je sa svojim učenicima napravio aktivnu učionicu, dobitnik priznanja Global Teacher Award prezentirat će i na našoj konferenciji.

Kroz našu kampanju “Cool je biti pametan” promoviramo važnost znanja, a neki od naših najboljih učenika su i nositelji te kampanje. Oni će nam se pridružiti i na pozornici kako bismo od mladih čuli što ih motivira za najveće uspjehe. A zašto je neophodno važno mijenjati način podučavanja i rada s djecom te hoćemo li to postići novostima koje donosi kurikularna reforma, pitat ćemo paneliste na trećem panelu “Reforma 2019.: Što smo htjeli, a što dobili?”. Ovaj put za mišljenje ćemo pitati jednog od najvećih stručnjaka za obrazovanje u Hrvatskoj, Nikolu Pastuovića, pročelnika zagrebačkog ureda za obrazovanje Ivicu Lovrića, ali i rektoricu najboljeg hrvatskog sveučilišta, Snježanu Prijić-Samaržiju. Pitat ćemo ih i je li hrvatskom obrazovanju potrebna vaučerizacija, zašto veliki poslodavci imaju sve više problema sa zapošljavanjem novih kadrova te kako zadržati mlade da nakon dugogodišnjeg obrazovanja i ostanu u Hrvatskoj.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Na pozornici će nam se pridružiti i znanstvenik Korado Korlević, inače voditelj Zvjezdarnice Višnjan, koja je ove godine pretekla NASA-u u praćenju i otkrivanju asteroida te se popela na zlatno prvo mjesto.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL Zato ne propustite obrazovnu konferenciju “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, jedinu sustavnu kampanju za poboljšanje i unapređenje obrazovanja u Hrvatskoj, na kojoj će publika imati interaktivnu ulogu. Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” jedina je obrazovna konferencija i jedina sustavna kampanja u Hrvatskoj za bolje obrazovanje, koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava.

Partneri konferencije su Raiffeisen banka, INA, Pliva i Zagrebački Velesajam.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentari (16)
  • lovriću da li će zagreb davati stipendije najboljima, najpametnijima ili podobnima, rođama, zemljacima, kumovima a sve prikrito preko socijalnog statusa koji je nedostupan javnosti i sudovima pa se njime manipulira da bi poslje ta ista dijeca za dobivene stipendije kupovala aute kao socijalni slučajevi??

    5. 11. 2019,   09:32
  • Zaštitite profesore od samovolje iskompleksiranih i isfrustriranih roditelja, počnite radit reda u sustavu, nagrađivat najbolje profesore, bolje opremite škole, stavite klauzulu po kojoj profesori imaju plaću vezanu uz prosječnu plaću u zemlji (bilo to 1, 5, 7 ili 10 % više od prosjeka), pozatvarajte hrpu škola sa 4-5 učenika i organizirajte prijevoz u veće susjedne škole, uvedite obvezatno srednjoškolsko obrazovanje i ići ćemo naprijed kao zemlja.

    5. 11. 2019,   09:20
  • Samo najbolji, a ono nesposobna Divljak na slici. Nekako mi je povjerenje u kvalitetu opalo za duplo.

    5. 11. 2019,   14:37