Obavijesti

Tech

Komentari 26

Ovo je deset igara koje nisu dobile nastavak, a trebale su

Ovo je deset igara koje nisu dobile nastavak, a trebale su
1

Odabrali smo 10 vrhunskih naslova uz koje smo proveli dobar dio svojih gaming života, a (još) nisu dobili nastavak. Koja igra po vama hitno zaslužuje nastavak priče?

VIDEO

Kada u diskusijama međusobno razgovaramo o najboljim igrama, često znamo "bocnuti" i one velike franšize čiji su naslovi došli do "85." nastavka, i nikako im se ne nazire kraj, bez obzira na to što nekima od njih vidno nedostaje ideja i inovativnosti.

Ponekada znamo biti posebno "ljuti" kada se sjetimo vrhunskih igara uz koje smo proveli dobar dio svojih gaming života, i koje su nam ostale duboko zarezane u sjećanju, no za razliku od onih s "85" nastavaka, ovi naslovi nikada nisu dobili nastavak, a definitivno su ga trebale dobiti.

U ovom članku biramo upravo takvih 10 igara, koje nikada nisu dobile nastavak, a sasvim ga sigurno zaslužuju.
Napomenimo da smo se nastojali dotaći igara koje nisu dobile baš niti jedan nastavak, stoga evo odgovora zašto nismo stavili Half-Life 3, koji je uostalom "the usual suspect".

Grim Fandango

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako smo dobili remasteriranu verziju ovog klasika u žanru avantura, Double Fine nikako da poradi na tom nastavku, ili ga barem nagovijesti. Grim Fandango predstavlja ogledni primjer kako napraviti dobru avanturu, redefinirati način na koji igramo avanture, kreirati fenomenalne i urnebesne likove, jer naravno da u zagrobnom životu ima kriminala, intriga i romantike.

Limbo

Prema teologiji katoličke Crkve, limb je mjesto u kojem se duša nađe nakon što umre, ali nije niti u raju, niti u paklu, nego negdje između. Zvuči pomalo jezovito, no upravo je takva i ova igra, prilično jezovita. U igri se nađete u ulozi dječaka koji se probudi u šumi, bez poznavanja gdje je i zašto je tamo, te morate pronaći izlaz. Limbo nije samo jezovito fenomenalan, nego je i vrhunski platformer, no nakon izlaska na svim mogućim platformama, nastavak se nažalost ne nazire.

Star Wars Republic Commando

Mnogi će se složiti da je Republic Commando jedan od najboljih Star Wars naslova koje smo imali priliku odigrati, no tako očito nisu mislili u LucasArtsu koji su nastavak, Star Wars: Imperial Commando nažalost otkazali. Republic Commando je također bila jedna od prvih FPS igara koja je na prilično dobar način riješila prijateljsku umjetnu inteligenciju, što je developerima još dugo nakon toga i dalje predstavljao poveći problem. Otkako je Disney preuzeo LucasArts, tko zna, možda nam se smiluju?

Okami

Naslov koji vrlo vjerojatno nikada neće dobiti nastavak (ali zašto ne sanjati) jest Okami, predivna igra smještena u japansku mitologiju koja prati japansku božicu Amaterasu u formi bijeloga vuka. Okami je akcijska avantura doista jedinstvenog grafičkog izgleda i impresivne gameplay mehanike. Nažalost, razvojni tim Clover Studio je ubrzo nakon izlaska igre zatvorio vrata.

Clive Barker's Undying

Čovjek koji definitivno voli svoj posao sasvim je sigurno Clive Barker, jer samo osoba koja voli svoj posao može donijeti "poremećenu" igru kao što je Undying. Undying je doduše u vrijeme kada je izašao (2001. godine) predstavljao benchmark za horor žanr u igrama. Nažalost, jedini je problem što se igra toliko loše prodala da su planovi za multiplayer i verziju za konzole naposljetku otkazani.

Red Dead Redemption

Hoće, pa neće. Pa malo hoće, ali ipak neće. Tako bi se otprilike mogao opisati Rockstarov rad na nastavku Red Dead Redemptiona, možda i najboljeg naslova u wild west settingu za konzole. PC gameri su godinama molili Rockstar da RDR dovede i na njihovu omiljenu platformu, no niti od toga nema ništa. Hajde Rockstar, probudite se više tamo.

Bully

Na našem se popisu našao još jedan Rockstarov naslov, što samo govori koliko su ti Škoti dobri. Ili pak loši obzirom da Bully, uz Red Dead Redemption također nije dobio nastavak, iako su posljednjih godina kružile određene glasine, koje je Rockstar i demantirao. Baš poput pravog bullyja.

Vampire the Masquerade - Bloodlines

Iako je Vampire the Masquerade tehnički gledano franšiza, Bloodlines generalno stoji kao samostojeći naslov, obzirom da gotovo nitko ne govori o prethodnicima. Bloodlines mnogi smatraju jednim od najboljih RPG naslova svih vremena, no razvojni tim koji stoji iza njega, Troika Games, ubrzo je zatvorio vrata, i to prvenstveno zbog bugova i osjećaja nedovršenosti naslova. Doduše, da stvar bude zanimljivija, modderi su igru još dugo podržavali neslužbenim zakrpama i modovima, tako da je Bloodlines i danas rado igran RPG.

Command and Conquer: Generals

Generalsi, slično kao i gore opisani Bloodlines su tehnički dio franšize, no mi ih smatramo samostojećim naslovom koji je dobio nastavak, ali ga je Electronic Arts nedugo zatim i otkazao, i to zbog ogromnih negodovanja fanova koji nisu prihvatili ideju o free-to-play načinu igranja.

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

Troika je, kao i Rockstar na naš popis dospjela dvaput, i to zahvaljujući još jednom fenomenalnom RPG naslovu, Arcanum. Na Arcanumu su radili umovi odgovorni za RPG klasik Fallout, a u pitanju je bio fantasy naslov smješten u steampunk setting u vrijeme industrijske revolucije. Troika je 2000. godine već govorila o nastavku, no obzirom da je studio zatvorio vrata, malo je vjerojatno da ćemo nastavak ikada dobiti. Ipak, tu je uvijek Kickstarter.

Izvor: IGN Adria

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle