Obavijesti

Tech

Komentari 12

Ovo je more glupih uređaja: Pa kome treba pametni kondom?!

Ovo je more glupih uređaja: Pa kome treba pametni kondom?!
3

TEHNO BESKORISNOSTI U moru korisnih pametnih uređaja nađe se i more glupih. Pametna vilica broji vam zalogaje, a baby kaka alarm govori je li se beba ukakala

VIDEO

Donaldu Trumpu, tad samo poduzetniku i multimilijunašu, Sascha Baron Cohen u showu “Ali G” svojedobno je predstavio - rukavicu za lizanje sladoleda.

Ta je rukavica, po zamisli Ali G-ja, odnosno Sasche Barona Cohena, trebala lizaču sladoleda zaštititi prste i ruku od - istopljenog sladoleda. Trump je, naravno, gledao je li Ali G lud, glup ili oboje, pa ga je najurio. Sve je to samo bio show. Bilo je to u godinama kad je čovjek još bio pametniji od mobitela. A onda su ljudi evoluirali pa su napravili pametne mobitele i razne druge pametne napravice koji su još više evoluirali. Ali evoluirala je i ljudska glupost pa su “izumitelji” i u 2018. godini imali nešto “pametnog” izumiti. Neke od 17 gadgeta, koje je nabrojio pocket-lint.com, posebno su pametni.

Tako pametni kondom i.Con britanske tvrtke štiti od neželjenog začeća, ali svojom pameću nakon seksa muškarcu bi naveo koliko je puta ušao, koliko izašao, koliko je brzo to radio i kako često. Je li bio izdržljiv ili je bio zeko, naravno preko aplikacije pametnog telefona.

Ta pametna spravica koja se stavi na dno kondoma ušutkala bi sve koji govore da ona muška stvar nema - pamet. No tko bi imao pameti kupiti takav kondom za 600 kuna, koliko košta? Bilo kako bilo, sve što je čovjek napravio je nesavršeno, pa je moguće da kondom pukne. A onda se rađaju bebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A da bi roditeljima bilo jasno kad se beba ukakala, njemačka je tvrtka smislila pametni alarm za kakanje. Radi na jednostavnom principu - senzori otkrivaju urin i kakicu pa LED svjetla svjetlucaju. Ako postoje roditelji koji mirisom ne osjete da im se dijete ukakalo do vrata, morali bi beby kaka alarm platiti oko 180 kuna.

A dok dijete raste, roditelji stare, pa se znaju vremenom udebljati i nezdravo jesti. Da se ne ubili triglicerima i masnoćom, tu je pametna - vilica. Ona mjeri koliko često nabadate hranu i koliko brzo, praktički broji zalogaje i pametno vas upozorava da - odmorite. Za oko 330 kuna, koliko košta HEPIfork, nizozemska tvrtka jamči da ćete smršavjeti pet kilograma u tjedan dana. Nejasno je kako radi ako nabodemo, primjerice, dva ćevapa u jedan zalogaj.

Pametna soljenka SMALT toliko je pametna da preko aplikacije na mobitelu morate reći mjeru soli, uzeti soljenku i posoliti jelo. Usto i svira te blješti. Genijalno!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle