Obavijesti

Tech

Komentari 13

Ovo su SF barovi u kojima bi uvijek bilo odlično popiti piće

Ovo su SF barovi u kojima bi uvijek bilo odlično popiti piće
8

Kad ih već nećemo moći posjetiti u stvarnosti, znanstvena fantastika omogućila nam je da se uvijek vratimo u barove u kojima te ne gledaju čudno zbog tvojih ticala

VIDEO

Uz svemirske brodove, laserske topove, leteće automobile i putovanja kroz vrijeme, gotovo svaki film ili SF seriju obilježili su i neki barovi gdje su naši junaci mogli predahnuti od životnih nedaća. Svaki od ovih nemogućih barova bilo bi fantastično posjetiti, no eto barem su filmovi tu da im se možemo uvijek vratiti.

Brodski restoran Ten Forward na Enterpriseu uvijek je bio mirno i ugodno mjesto, uz prijateljske savjete konobarice Guinan i prekrasan pogled na okolne zvijezde. Nije bilo stolova za biljar, ali ovdje se mogao igrati 3D šah. 

Omaleni Ferengi Quark na Deep Space Nine postaji vodio je bar koji je bio glavno mjesto zabave uz pića i dabo djevojke i mjesto gdje su se vjenčali Worf i Jadzia. Uz zabavu, u baru su se često obavljali i manje legalni poslovi, zbog kojih je Quark često dolazio u sukob s Odom. 

Venusville bar iz Potpunog opoziva smješten je u četvrt crvenih svjetiljki na Marsu, a uz glasnu glazbu i bujne frizure s kraja '80-ih najpoznatiji je po ženi s tri dojke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Milliways ili Restoran na kraju svemira iz Vodiča kroz galaksiju za autostopere nalazi se u savršenom 'vremenskom mjehuru' iz kojeg gosti imaju priliku vidjeti kraj svemira, a računi se plaćaju polaganjem sitniša na poseban račun koji se gomila kamatama milijardama godina. Tako da je to i najjeftinije mjesto u svemiru. Kako i priliči, restoran nudi najbolje od svega, a istovremeno u njemu možete upoznati sve koji su ikad ili će ikad postojati. 

Mos Eisley Cantina u Ratovima zvijezda je bio sasvim pristojan restoran u kojem se moglo naći pripadnika svih vrsta, čije su maske izradili koristeći rekvizite iz brojnih horor filmova. Poznat je i po popularnoj skladbi koja ostaje uz vas barem dva dana nakon što je čujete. 

Kafić koji se provlači kroz sva tri filma Povratak u budućnost i 60 godina kroz koje putuje mladi Marty McFly središnje je mjesto serijala. U 2015. glavna tema bara su '80-e pa se tu mogu naći i arkadne igre, a ovdje počinju i glavne jurnjave filmova (hoverboard i drvena daska). 

End of Line club iz filma Tron: Nasljedstvo je klub u koji je malo teže ući, jer je eto smješten u digitalnom svijetu, no vodi ga zanimljiv program Castor. Bar je smješten u najvišem tornju u gradu, a u njemu programi moguću pronaći što požele. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver
OTKRILI NOVI TRIO

Povratak u prirodu: Motorola Edge 50 Ultra dobila je poleđinu od pravog drva i top hardver

Nakon lanjske Edge 40 serije, Motorola je na najsnažniji model ugradila moćniji hardver, ali i zanimljivu poleđinu od pravog drva te prilično sposobne kamere i bateriju s brzim punjenjem
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju