Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pala odluka: Tesla u Šangaju gradi tvornicu za 500.000 auta

None Foto: NOAH BERGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 5

Gradnja bi trebala početi u 'bliskoj budućnosti', priopćili su iz Tesle, dodajući da u roku od pet godina od dovršetka planiraju u tom pogonu proizvoditi 500.000 vozila.

Američki proizvođač električnih automobila Tesla potpisao je sporazum s kineskim vlastima o gradnji tvornice u Šangaju, izvijestili su u srijedu britanski mediji.

Šangaj će biti mjesto prvog Gigafactoryja izvan SAD-a. Bit će to najsuvremenija tvornica vozila i uzor održivosti. Nadamo se da će uskoro biti dovršena“, navodi BBC riječi Teslinog direktora Elona Muska.

Tesla Inc Chief Executive Officer Elon Musk and Shanghai Mayor Ying Yong attend a signing ceremony in Shanghai | Autor: CHINA DAILY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: CHINA DAILY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Gradnja bi trebala početi u 'bliskoj budućnosti', priopćili su iz Tesle, dodajući da u roku od pet godina od dovršetka planiraju u tom pogonu proizvoditi 500.000 vozila.

Reuters/Pixsell OSIGURAVATELJI UPOZORILI 'Ljudi nisu spremni, ne smijete govoriti da se auti voze sami'

Dodaju također da to ulaganje neće imati nikakav utjecaj na proizvodnju u SAD-u.

The Tesla factory is seen in Fremont | Autor: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tvrtka se u posljednje vrijeme suočila s poteškoćama. U ožujku su tako izvijestili o rekordnom tromjesečnom gubitku od gotovo 170 milijuna dolara, više nego dvostruko većem nego u istom razdoblju prethodne godine, što je dodatno potpirilo zabrinutost za financijsku održivost kompanije.

MUSKOVA TAJNA ŠKOLA Ne uče strane jezike, ali znaju kako će raditi bacač plamena

Najava nove tvornice nadovezala se na Teslino podizanje cijena pojedinih modela u Kini za oko 20 posto prema medijskim izvješćima iz prve polovine tjedna.

A car carrier trailer carries Tesla Model 3 electric sedans, is seen outside the Tesla factory in Fremont | Autor: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Prošlog tjedna SAD je uveo carine na kineske proizvode u vrijednosti 34 milijarde dolara a Kina je uzvratila carinama na pojedine američke proizvode, uključujući automobile, podsjeća BBC.

PROIZVODNJA NEĆE PATITI Tesla otpušta 9 posto radnika, ali Musk kaže da nema panike

Trgovinski spor između dva gospodarska diva eskalirao je danas objavom SAD-a da od rujna planira uvesti carine na dodatne kineske proizvode ukupne vrijednosti 200 milijardi dolara.

Komentari (7)
  • toliko o vraćanju proizvodnje u usa, america first, učinkovitosti novih carinskih stopa i ostalim sranjima. to sve je trebalo raditi prije 10 godina.

    11. 7. 2018,   14:45
  • Elita zeli unistiti elektricne automobite kao sto su isto napravili sa general motors ev1 1996

    11. 7. 2018,   16:04
  • I kreće rapidno srozavanje kvalitete Tesla vozila

    11. 7. 2018,   13:12