Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pametna menstrualna čašica otkriva sve o vašoj mjesečnici

None Foto: Kickstarter 3

Ova intimna inovacija pratit će vaš menstrualni ciklus i slati vam obavijesti na telefon s kojim se povezuje putem Bluetootha. Baterija joj traje oko 6 mjeseci

Ako želite pratiti vašu mjesečnicu i saznati više o njoj, sada možete naručiti menstrualnu čašicu koja je Bluetoothom povezana s vašim telefonom na koji šalje izvješća.

Looncup je čašica koju žene tijekom menstruacije mogu umetnuti u vaginu te ona prati detalje kao što su volumen i boja i zatim uspoređuje te podatke na mjesečnoj osnovi. Čašica se preko Bluetootha povezuje s telefonom i šalje vam obavijesti kada je puna i treba je promijeniti.

Kickstarter

Tvrtka koja stoji iza pametne menstrualne čašice tvrdi kako baterija može trajati do 6 mjeseci i ne može se zamijeniti tako da morate kupiti novu čašicu.

Ovaj proizvod je trenutačno na Kickstarteru gdje je već prikupio 46.000 od planiranih 50 tisuća dolara. Iz LOON Laba se nadaju kako će prve pametne čašice isporučiti početkom sljedeće godine, no cijena trenutačno nije poznata.

Kickstarter

Možda mnogima ovo zvuči u najmanju ruku neobično, no menstrualne čašice se sve više koriste kao alternativa tamponima i ulošcima. 

Komentari (18)
  • Wtf? jel ovo neki vampir dizajnirao??? Šta ako se zaglavi?

    7. 10. 2015,   23:07
  • živjeli!

    7. 10. 2015,   22:27
  • zaboravili ste napisati koliko stane u nju 0.33 ili 0,5 l

    7. 10. 2015,   19:09