Obavijesti

Tech

Komentari 25

Peugeot Rifter na tragu je monovolumena, ali i SUV-a

Peugeot Rifter na tragu je monovolumena, ali i SUV-a
6

Nasljednik Partnera izgleda mnogo dojmljivije te nudi najmodernije tehnologije i više mjesta. Nude ga u dvije izvedbe koje se razlikuju po dužini

VIDEO

Od 1996. godine, kad je predstavljen prvi Peugeot Partner, ovaj praktičan obiteljski auto prodan je u čak 1,250.000 primjeraka. Od toga je oko 10.000 primjeraka završilo na našem tržištu.

Jasna prednost ovakvog tipa automobila je dobivena količina prostora za uložen novac i tri odvojena sjedala u drugom redu. Stoga se za ovakve automobile odlučuju uglavnom oni koji imaju velike obitelji ili trebaju puno prostora za posao. A njima će se jako svidjeti novosti koje donosi Rifter. Automobil nude u dvije izvedbe različite po dužini. Kraća ima 440 cm a duža 475 cm i obje se nude u verzijama s pet ili sedam sjedala. Prtljažnik Riftrea je ogroman. U njega stane 775 litara u osnovnoj verziji te 1050 litara u produženoj izvedbi. Preklapanjem sjedala njegov volumen raste na 4000 litara, a tu su i dodatni pretinci obujma 186 litara.

Izgledom i tehnologijama Rifter daje do znanja da ne želi biti jednostavan nasljednik Partnera nego da mu apetiti sežu i izvan klase. Rifter bi tako mogao konkurirati i monovolumenima, pa i određenim SUV modelima. Stoga je i ponuda opreme vrlo bogata, a Rifter se može pohvaliti nekim tehnologijama koje još nismo našli u ovoj klasi, poput bežičnog punjenja mobitela ili adaptivnog tempomata.

Rifter se nudi s dva benzinska motora snage 110 i 130 KS (snažniji dolazi iduće godine) te s dizelima koji razvijaju 76, 102 i 130 KS. U ponudi će biti i automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa. Najjeftiniji model je osnovni dizelaš koji stoji 153.975 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Puno praktičnosti


Serijska klizna vrata olakšavaju ulazak na stražnja sjedala, a kad su sjedala preklopljena u unutrašnjost stane teret duljine 270 centimetara (305 u produženu verziju). U unutrašnjosti je čak 28 pretinaca. Produžena XL verzija stoji 7000 kuna više od standardne.

Zanimljiva pojava


Iz nekih kutova gledanja Rifter izgleda poput simpatičnoga križanca SUV-a i monovolumena, a taj dojam osnažuje karoserija, koja je malo više podignuta od podloge. Straga Rifter ipak ne može skriti podrijetlo.

Napredna unutrašnjost


Rifter poput drugih novih Peugeota ima i-Cockpit s malim upravljačem, instrumentima iznad njega i velikim središnjim dodirnim zaslonom (do 8” promjera). Ovo rješenje vrlo je ergonomski povoljno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'