Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Peugeotov SUV budućnosti ima hibridni pogon i čak 500 KS

None Foto: Peugeot 5

Quartz neće u serijsku proizvodnju, no agresivan dizajn i sličan moderni pogonski sustav mogli bi se primijeniti na nekom skorašnjem serijskom modelu Peugeota

Konceptni automobil Peugeot Quartz, koji pokazuje viziju SUV crossovera budućnosti, bit će predstavljen na auto salonu u Parizu.  Automobil otkriva u kojem bi se smjeru u budućnosti mogao kretati dizajn Peugeotovih automobila. Dugačak je 450 cm, a širok čak 206 cm te ima goleme kotače od čak 23 inča. Pogon je podjednako impresivan. Riječ je o hibridnom sustavu koji se sastoji od benzinskog i dva elektromotora. Benzinac je vrlo dobro poznati 1.6 THP turbomotor koji u Quartzu razvija 270 KS uz maksimalni okretni moment od 330 Nm. Njemu pomažu dva električna motora, od kojih jedan pokreće prednju, a drugi stražnju osovinu. Oba motora razvijaju po 115 KS.


Foto: Peugeot

Boljem prenošenju snage na podlogu pomaže i diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Quartz nudi tri različita načina vožnje. U osnovnom, električnom, automobil može samo na struju prevaliti 50 kilometara. U cestovnom načinu vožnje automobil pokreću benzinski i električni motor s prednje osovine. U trkaćem načinu vožnje automobil pokreću svi raspoloživi motori, a auto ima pogon na sve kotače. Ovjes je pneumatski, a udaljenost od tla se namješta automatski te može varirati između 30 i 35 centimetara.

Komentari (6)
  • PROIZVEST CE GA NIKAD :)

    23. 9. 2014,   15:20
  • Crtež......

    24. 9. 2014,   10:53
  • ok izgleda.

    23. 9. 2014,   14:56