Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pitajte stručnjaka: Sve što vas je ikada zanimalo o grijanju!

None Foto: 2

Ponekad su potrebne samo male prilagodbe u ponašanju ili minimalna ulaganja kako bi se učinkovitije koristio sustav grijanja no za velike uštede potrebno je i veće ulaganje

Iako je 2016. godina proglašena najtoplijom u povijesti, rezultati klimatskih promjena se očituju i u hladnim zimama na našim prostorima, te nestanku proljeća i jeseni, kao prijelaznih godišnjih doba. Iz zimskih kaputa ulijećemo u kratke rukave i obratno. Obzirom na to da smo još uvijek u zimskom periodu i da su temperature i dalje ispod nule, omogućili smo vam da postavite pitanje stručnjacima u grijanju prostora. Osim što su dobro upoznati s uređajima za grijanje i ostalom popratnom opremom, vrlo dobro znaju što je sve potrebno učiniti u prostoru kako bi gubitak energije i topline bio čim manji.

U svom poslovanju tvrtka Vaillant je fokusirana na korištenje obnovljivih izvora energije i smanjenje emisije plinova koji onečišćuju zrak i negativno utječu na atmosferu, tako da ih slobodno zatražite savjete o prirodnim izvorima za dobivanje toplinske energije. Plan im je uz pomoć fotonaponskog sustava proizvesti na godišnjoj razini energije koliko se i potroši – što predstavlja svojevrsnu energetsku neovisnost, u kojoj se osim onečišćenja zraka smanjuju i troškovi.

Ako niste sigurni koji bojler odabrati ili kakav sustav grijanja bi bio idealan za vašu adaptaciju stana, na pravom ste mjestu – Vaillant stručnjaci imaju odgovor na sve.

Bitno je napomenuti da ne postoji standardno rješenje kod odabira adekvatnog sustava grijanja za pojedini prostor. Prije svega je potreban pregled raspoloživih tehnologija te njihovih mogućnosti. Korištenjem obnovljivih izvora povećavaju se investicijski troškovi, ali dugoročno gledano dobivate besplatan izvor energije koji je svugdje dostupan u neograničenim količinama. Korištenjem državnih subvencija, u konačnici možete smanjiti svoje ukupne troškove.

Pitanja koja su vezana uz vašu konkretnu situaciju, ili su jednostavno predmet vašeg interesa, možete postaviti ovdje:

Fill out my online form.

Tema: Green Living