Obavijesti

Tech

Komentari 2

Planirate na putovanje? Ovako pripremite sve za svoj mobitel

Planirate na putovanje? Ovako pripremite sve za svoj mobitel
3

Mobitel je mnogima postao glavni gadget koji koriste, a kako bi imali manje briga na putovanjima naoružajte se ovim gadgetima

VIDEO

Planirate li putovanje, u posljednje vrijeme to za mnoge znači i pripremu još jednog ruksaka samo za gadgete koje ćemo nositi. Ako se radi o duljem putovanju, tu se mogu naći fotoaparat, Bluetooth zvučnik, laptop, selfie stick, punjači, baterije, kabeli i druga oprema. 

Ali nisu gadgeti jedini problem. Putujemo li izvan Europske unije, moramo razmišljati i o roamingu, pripremi karata, aplikacijama, vidjeti gdje ćemo koristiti Wi-Fi... cijeli niz sitnica koje lako mogu zadati glavobolje. 

Mnogima je telefon postao glavni (često i jedini) gadget kojeg koristimo, a i na putovanju ovisimo o njemu jer je on postao i naša karta i turistički vodič koji nam otkriva što vrijedi vidjeti na odredištu. Zbog toga se valja osigurati pravilnom dodatnom opremom kako bi svako putovanje prošlo sa što manje briga.

Dodatna baterija

Na putovanjima (poslovnim ili turističkim) često smo cijeli dan izvan hotelske sobe i dok razgledavamo znamenitosti ili smo u prirodi, utičnica nije na svakom koraku, a baterija mobitela brže se troši. Baterije koje su velike poput samih telefona mogu imati kapacitet dva do tri puta veći od telefona i stat će i u malu torbicu.

Naoružajte se kabelima

Nosite li bateriju, uvijek imajte i kabel sa sobom, a jedan možete ostaviti u hotelskoj sobi - za svaki slučaj. Bit će vam potreban i još jedan za punjenje baterije, osobito jer one često imaju MicroUSB ulaz, dok sve veći broj mobitela ima USB-C konektor. Razmišljajte i o odgovarajućim kabelima za druge gadgete koje nosite sa sobom, poput malih akcijskih kamera. 

Univerzalni adapter - s više USB ulaza

Kako ne bi morali nositi baš sve adaptere za gadgete, razmislite o zidnom adapteru s više USB ulaza kako bi odjednom mogli puniti sve gadgete. Putujete li u Veliku Britaniju, SAD ili neke druge zemlje, moguće je da vaš 220V adapter neće biti kompatibilan s njihovim utičnicama, pa bi trebali i univerzalni adapter koji kombinira USB ulaze i različite standarde.

Ne zaboravite iglicu

Kako bi bili dostupni i uvijek online u nekim zemljama možete kupiti i SIM domaćih operatora, a onda ćete ga morati i zamijeniti. Ako ste zaboravili iglicu kojom otvarate utor za SIM kartice, može vam poslužiti ziherica ili spajalica. 

Ne zaboravite na aplikacije

Roaming naknade izvan Europske unije i dalje mogu zagorčati život samo zbog jednog maila. U brojnim zemljama možemo na aerodromima kupiti SIM lokalnih operatora ili prijenosni hotspot uređaj, no neki omogućuju da to naručite unaprijed i aktivira se prvog dana vašeg boravka. Čak i bez toga, karte preko Googlea možete koristiti u offline režimu, samo ih morate skinuti unaprijed i to za područje na kojem ćete boraviti. Google Prevoditelj pomoći će vam u situacijama kad ste u državi u kojoj ne znate jezik ili pismo. Na tim putovanjima puno vremena provest ćete u čekanjima i u transportu, pa bi mogli unaprijed na telefon skinuti igre, filmove ili glazbu kojima ćete skratiti vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu