Obavijesti

Tech

Komentari 17

Planirate prodati rabljeni auto? Najbolji mjesec za to je ožujak

Planirate prodati rabljeni auto? Najbolji mjesec za to je ožujak
4

Proljetni mjeseci su, a pogotovo ožujak, najpodobniji za prodaju i kupnju limenog ljubimca. A među najzastupljenijim ne njemačkim automobilima prednjači Renault Clio

VIDEO

Ukoliko planirate prodati svoj automobil, ožujak je u prvoj polovici kalendarske godine pravo vrijeme za to, pokazuje novo istraživanje Njuškala. Naime, uz jesenske, proljetni mjeseci su, a pogotovo ožujak, najpodobniji za prodaju i kupnju limenog ljubimca. Tako, u ovom trenutku na Njuškalu možete birati između 66 različitih marki i 809 različitih modela osobnih automobila, dok je samo u prošlom mjesecu zabilježeno čak 17 tisuća novih oglasa osobnih automobila, gotovo 6 posto više nego lani u istom mjesecu.

Udjeli prodaje osobnih automobila prema mjesecima

Od svih oglasa osobnih automobila predanih u veljači, najviše su se predavali VW Golf i Renault Clio. U TOP 5 najprodavanijih u veljači nalaze se još i Opel Astra, VW Passat te BMW serija 3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

TOP 10 modela automobila prema predaji u veljači

 

Marka i model automobila

Udio u ukupnom broju predanih

VW Golf

8,11%

Renault Clio

2,64%

Opel Astra

2,54%

VW Passat

2,49%

BMW serija 3

2,39%

Opel Corsa

2,02%

VW Polo

1,98%

Audi A3

1,77%

Audi A4

1,62%

Fiat Punto

1,59%

S gotovo 30 milijuna detaljnih pregleda oglasa u veljači, kategorija Auto Moto je jedna od najposjećenijih Njuškalovih kategorija. Posjetitelji su u prošlom mjesecu najviše pregledavali oglase BMW-a serije 3, VW Passata, BMW-a serije 5, Renault Clija te Opel Astri.

Renault Clio je, naime, jedan od rijetkih popularnih nenjemačkih automobila u Hrvatskoj. Na našim cestama je već više od 2 desetljeća, stoga ukoliko tražite za sebe sukladno svojim preferencijama i mogućnostima, na Njuškalu ćete zasigurno pronaći nešto što vas zanima. 62 posto ukupno oglašenih Renaulta Clija ima dizelski motor. 

Cijena Renault Clija dizela starog 5 godina je 50 posto niža u odnosu na novonabavnu vrijednost. Na Njuškalu se može naći i Clio s godinom proizvodnje 2018. i prosječna cijena istog s dizelskim motorom je 106 tisuća kuna. Slična cijena je i za Clio s benzinskim motorom.

Prosječna cijena Clija proizvedenog 2005. godine s dizelskim motorom iznosi 22 tisuće kuna i za 4 posto je viša u odnosu na isti sa benzinskim motorom. Prosječna kilometraža oglašenih Clija na Njuškalu je 150 tisuća kilometara, podjednako za benzince i dizele.

Iako je Clio sinonim za mali gradski auto, na Njuškalu postoje i pravi sportski modeli sa više od 200 konjskih snaga. Cijena takvih se kreće iznad 20 tisuća eura za najnovije modele, odnosno do 10 tisuća eura za one starije od 7 godina. 

Najzanimljiviji Renault Clio na Njuškalu:

Renault Clio RS 220 Energy EDC Trophy Start & Stop iz 2016. godine prodaje se za 159.000 kuna. Radi se o autu sa 39.350 km, 1,6 motorom snage 162 kW. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle