Obavijesti

Tech

Komentari 2

Pobijedili na sajmu tehnologije: U Vegas putuju borbeni tenkići

Pobijedili na natjecanju: U Las Vegas putuju borbeni tenkići
5

Prvo mjesto na Bugovom natjecanju tehnoloških ideja, te izlagački štand na CES-u 2020 osvojio je tim Iron Bull s projektom 'real-life' tenkovskih borbi

VIDEO

Tim Iron Bull odnio je pobjedu na šestom izdanju natjecanja tehnoloških ideja Idea Knockout u Zagrebu (Bugovo natjecanje), a time su osigurali dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu, vožnje Uberom po Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2020, gdje će svoj proizvod predstaviti najvećem svjetskom auditoriju: tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta.

Za one koji ne znaju, Iron Bull je indie-studio za razvoj visoko-realističnih robotiziranih modela tenkova s operacijskim mogućnostima stvarnog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja projektila (plastičnih) i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača.

Proizvod je namijenjen simulacijama tenkovskih borbi u kojima igrači koriste razne taktike i manevre kako bi pobijedili prozivnike, pronašli njihove slabe točke i sveli njihove Health-bodove na nulu.

Drugo mjesto osvojio je projekt Organobox, uređaj za uzgajanje konoplje u sobnom ambijentu. Donosi sustav umjetne inteligencije, implementiran u svrhu prepoznavanja oboljenja biljaka, kao i digitalni sustav za upravljanje staklenicima/plastenicima.

Na treće mjesto žiri je svojim ocjenama smjestio ekipu Mundusa koja se predstavila svojim projektom pametne društvene igre s edukacijskom komponentom.

Na ovogodišnjem Idea Knockoutu nastupio je 21 natjecateljski tim iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.