Obavijesti

Tech

Komentari 9

Pocophone F1 juri kao formula, ali vas neće koštati bogatstvo

Pocophone F1 juri kao formula, ali vas neće koštati bogatstvo
13

Kineski div Xiaomi lansirao je novi brend i prvi telefon Pocophone F1, u koji su za još manje novca ugradili top hardver te se stavili u sam vrh najboljih telefona svog cjenovnog ranga

VIDEO

Xiaomi je svima poznat već nekoliko godina po telefonima odličnih performansi i niske cijene, no sada je stigao i Pocophone F1, telefon kojim žele pucati na još nižu cijenu s top karakteristikam, ali i natjerati vas da dobro razmislite koliko smisla ima dati 6000 ili 7000 kuna za telefon. 

Pocophone F1 je i više od samo jedne linije u Xiaomijevoj ponudi koji je ipak zadužen za proizvodnju i softver, radi se o njihovom novom brendu kojim podsjećaju na nešto slično što nude Huawei i Honor. Poco bi trebao biti njihov globalni brend atraktivnog imena i privlačnog dizajna.

S modelom F1 odmah su izbacili najjači adut, koji je nakon lansiranja u Indiji ubrzo postao dostupan i kod nas.

F1 dolazi u polikarbonatnom kućištu i odmah se vidi da tu nisu premium materijali kao na tri puta skupljim telefonima, no bez obzira na sve, telefon je jako čvrst. Za one koji žele nešto posebno, Pocophone se nudi u 'oklopljenom' Armoured izdanju s kućištem od kevlara. Debljina kućišta je 8,8 mm, ali vjerujte da vam to uopće neće biti važna stavka, jer su dizajneri dobro zaoblili njegove rubove. Tako se ni sa ekranom od 6,18 inča neće osjećati nezgrapno u vašj ruci. Telefon ima USB-C ulaz na dnu, dok su sve tipke smještene na desnoj strani, a na vrhu se nalazi i sve rjeđi prizor današnjih telefona - klasični 3,5 mm utor za slušalice.

Što se samog ekrana tiče, on dolazi s rezolucijom od 1080 x 2246 piksela (403 ppi) i već standardnim 'zubom' pri vrhu kojeg srećom možete sakriti u postavkama telefona. Radi se o IPS LCD ekranu solidnih karakteristika te opcijama za postavljanje različitih profila boja, ovisno o osobnim afinititetima. 

No ono gdje ovaj telefon briljira su performanse. Xiaomi je u srednji rang telefona (F1 košta oko 2850 kuna) uspio ugraditi hardver top modela, pa se ovdje nalazi Snapdragon 845 i čak 6 GB RAM-a, odnosno hardver telefona koji koštaju oko 5000 kuna, a tu je i Adreno 630 grafika. Sve to znači da u igrama ili običnom svakodnevnom radu nećete osjetiti nikakve teškoće i uživat ćete u glatkom izvođenju svega, a u nastavku možete vidjeti i kako je F1 odradio neke od popularnih benchmark testova.

AnTuTu

GeekBench

Uz performanse, kamera i kvaliteta fotografija koje telefon može snimiti mnogima su danas jedan od presudnih faktora u odabiru telefona. Ipak su telefoni mnogima od nas jedini uređaji kojima bilježimo sve trenutke u životu, a F1 od Xiaomijevih uređaja posuđuje kamere. Straga se tako nalazi dvostruki sustav sa glavnom kamerom od 12 megapiksela (f/1.9) i dual-piksel autofokusom te senzorom od 5 megapiksela sa senzorom dubine i f/2.0 otvorom blende. Kamere se također oslanjaju na umjetnu inteligenciju i prilagodbu postavki, što odrađuje prilično diskretno laganom promjenom ikone na vrhu ekrana. Isto tako, dvostruki sustav leća omogućit će snimanje portreta sa zamućenom pozadinom. Slično će vam omogućiti i prednja kamera, međutim tu će zamućenje odraditi softver. Sama kamera snima fotografije od 20 megapiksela.

8
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Xiaomi je u ovaj telefon ugradio respektabilnu bateriju od 4000 mAh, što se može rastegnuti na dva dana korištenja, ako ne pretjerate s igrama ili gledanjem YouTubea. Softverski, povrh Androida 8.1 nalazi se Xiaomijev MIUI s njihovim dodatnim softverskim dodacima koji vam se mogu činiti nepotrebnima, ali u Xiaomiju su odlučilli da vam svi oni trebaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama