Obavijesti

Tech

Komentari 3

Podaci iz Appleova sata postali ključni dokaz u istrazi ubojstva

Podaci iz Appleova sata postali ključni dokaz u istrazi ubojstva
2

Caroline Dela Rose Nilsson (26) tvrdila je da su napadači upali u kuću i ubili njenu svekrvu te napali nju. Međutim podaci iz Appleova pametnog sata koji je nosila žrtva pokopali su njenu priču

VIDEO

Pametni satovi mogu prikupljati gomilu podataka o nama tijekom raznih treninga, a u Australiji je Appleov sat postao i ključni dokaz u suđenju za ubojstvo. 

Myrna Nilsson (57) u rujnu 2016. godine pronađena je mrtva u kući u Adelaideu, nakon što je njezina snaha 26-godišnja Caroline Dela Rose Nilsson istrčala iz kuće u šoku i s povezom preko usta. Djevojka je policiji ispričala priču kako je nekoliko muškaraca provalilo u kuću te su napali njezinu svekrvu, a potom i nju, prenosi Mashable.

Međutim, tužitelji su nakon analize Apple Watcha, koji je nosila žrtva, imali čvrste temelje da optuže Caroline za namještanje provale i prikrivanje sudjelovanja u ubojstvu. 

- Dokazi s Appleova Watcha temeljni su dio dokaza koji pokazuju da je opis slučaja, kakav je dala Nilsson, lažan - rekla je tužiteljica i dodala da sat ima senzore koji mogu pratiti pokrete i ritam pokreta te bilježi dnevnu aktivnost i puls. 

Tužitelji su tako rekli da podaci sa sata jasno sugeriraju da je Myrna Nilsson napadnuta kad je ušla u kuću oko 18.30 sati. Podaci su otkrili i aktivnost i puls koji su sukladni sa tijelom koje pada u šok i gubi svijest. Žrtva je napadnuta u 18.38 sati, a sedam minuta kasnije je umrla. 

- Prihvati li sud ove dokaze, oni će pobiti priču optužene u sukobu između žrtve i navodnih napadača koji je trajao 20 minuta - rekla je tužiteljica i naglasila kako je tri sata razlike između vremena smrti i vremena kad je optužena istrčala iz kuće. Osim sata, susjeda je također izjavila da nije vidjela terenac ispred kuće kojim su navodni napadači stigli. DNK dokazi također pobijaju njene tvrdnje, a suđenje se nastavlja u lipnju, piše ABC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama